Misionarka u Africi s. Josipa Šprajc posjetila svoju rodnu župu

Svoju rodnu župu Sveti Juraj na Bregu posjetila je misionarka u Africi s. Josipa Šprajc, koja je u nedjelju 31. siječnja na nedjeljnim misama u župnoj crkvi sv. Jurja svim prisutnima župljanima zahvalila na molitvama i novčanim darovima koje su kao župna zajednica zajedno skupljali kroz protekle godine za djecu Afrike, piše web Varaždinske biskupije.

U svojoj zahvali s. Josipa prisjetila se svoga odlaska prije trinaest godina, zahvalivši se i dugogodišnjem prijašnjem župniku preč. Ivanu Kozjaku, kao i sadašnjem župniku vlč. Ivici Puškadiji, na djelotvornoj brizi za brata u potrebi.

Ukratko je ispričala svoje iskustvo djelovanja u Africi i kako je to svojim životom posvjedočiti Kristovu ljubav onima kojima je bila poslana. Posebice je istaknula da je bilo dana kad nije bilo nijednog obroka za djecu, ni za nikog od njih, dodavši da su ta djeca Božje čudo što su sve preživjeli boreći se svakodnevno s raznim bolestima i siromaštvom da bi preživjeli u doslovnom smislu riječi, te primili naobrazbu i upoznali Isusa Krista.

Župnik Puškadija darovao je s. Josipi pretisak darovnice Nikole Zrinskog Sigetskog, u godini koja je u župi proglašena Godinom Nikole Zrinskog Sigetskog, budući da se 2016. godine spominje 450 godina od tragične smrti sigetskog junaka koji je bio dobročinitelj i ove župe, ostavivši povelju koja se čuva u Biskupijskom arhivu u Varaždinu.

Župnik je zahvalio misionarki s. Josipi koja je pronijela ime njihove župe u dalekoj Africi, te na humanosti koju je potvrdila svojim radom i svjedočenjem Kristova imena. S. Josipa Šprajc svoje redovničko poslanje nastavlja dalje u Hrvatskoj.

Inače, obitelj Stjepana i Katarine Šprajc iz koje je potekla i sestra Josipa, Crkvi je darovala dvije kćeri u red bosonogih sestra Karmeličanki (s. Josipu i s. Barbaru), te sina svećenika vlč. Stjepana Šprajca.

Više pročitajte klikom ovdje.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content