Dani Frkanovca 2015.

Udruga „Frkanovčani“ i ove godine priređuje manifestaciju Dani Frkanovca. Ove će se godine Dani Frkanovca održati 25. i 26. srpnja. Mjesto radnje je Društveni dom Frkanovec, a vrijeme od 14.00 do kasnih večernjih sati.

Što sve možete očekivati? U subotu, 25. srpnja na rasporedu su Frkanovski tajerček, Mokre igre, Frkanovski sejem, vožnja kočijom, tombola, šetnja šetnicom Stari školski put, susret raseljenih Frkanovčana te navečer zabava uz MUSIC BRIDGE.

U nedjelju, 26. srpnja očekuju vas zabavna sportska natjecanja: nogomet na vodi te utrka Potraga za blagom.

Udruga „Frkanovčani“ vas sve srdačno poziva da dođete u Frkanovec, srce gornjeg Međimurja te da uz obilje smjeha i zabave provedete srpanjska poslijepodneva i večeri. Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici www.frkanovcani.hr.

FRKANOVSKI “TAJERČEK”

Frkanovski “tajerček” je kulinarsko natjecanje u pripremanju tradicionalnih domaćih jela (kotlovina, bograč, gulaš, grill te ostala domaća hrana). Broj članova ekipe je neograničen, no svaka ekipa mora imati glavnog kuhara. Organizator svakoj natjecateljskoj ekipi osigurava dva poklon-bona od 100 HRK: jedan u mesnici, a drugi u trgovini za nabavu namirnica. Natjecatelji mogu dodati i dodatne namirnice u vlastitom aranžmanu. Obveza svake natjecateljske ekipe je pripremiti 20 degustacijskih porcija. Opremu i sredstva za kuhanje natjecatelji osiguravaju u vlastitom aranžmanu (oprema, plin, drva). Početak kuhanja predviđen je u 14.00 sati, dok u 17.30 mora biti servirani ogledni tanjur za stručni žiri. Osim stručnog žirija, pripremljenu hranu ocjenjivat će i publika preko degustacijskih tanjura i ispunjenih kupona. Za najboljeg kuhara osigurana je nagrada kao i za izvučeni kupon. Rok za prijavu ekipa je 22. srpanj putem e-mail adrese udruga.frkanovcani@gmail.com. Nakon prijave organizator će Vas kontaktirati i dostaviti poklon-bonove te odgovoriti na eventualna pitanja. Prijava mora sadržavati ime ekipe, ime glavnog kuhara i kontakt broj .

MOKRE IGRE

Mokre igre su skup zabavnih igara gdje naziv govori sve. Za natjecanje je potrebna ekipa od 5 igrača (3 ženska i dva muška člana).

Igre uključuju discipline: 1. Euro u bazenu: ženska članica ekipe prekrivenih očiju rukama traži eure (kovanice od 2 eura) u bazenu i dodaje ih kapetanu. Pobjedu odnosi ekipa s najviše izvađenih eura. Osvojena svota je nagrada. 2. Gemišt štafeta: sudjeluju svih pet članova , oči su prekrivene i članovi štafetno dodaju gemišt iz ruke u ruku preko glave. Pobjednik je ona ekipa koja napuni čašu u cilju. U slučaju iste količine gemišta odlučuje najbolje vrijeme. 3. Balon tip-top: sudjeluju dva muška člana i dvije ženske članice ekipe. Pune se baloni s vodom i bacaju na čunjeve koje treba srušiti. Pobjednik je ona ekipa koja utroši najmanje balona za rušenje svih čunjeva. 4.Cigel alko-test, hodanje po ciglama u bazenu: sudjeluju muški i ženski članovi ekipe. Pad s cigle kažnjava se s 5 sekundi. Pobjednik je ona ekipa koja ima najbolje vrijeme u prelaženju ciglama u bazenu. 5.Punjenje čaše: natjecatelj s vodenim pištoljem puni čašu u ruci natjecateljice i za to ima jednu minutu. Pobjednik je ekipa s najviše napunjenom čašom. Bodovanje je 1. mjesto – 8 boda, 2. mjesto – 6 boda, 3. mjesto – 4 boda, 4. mjesto – 3 boda, 5. mjesto – 2 boda, 6.- x mjesto – 1 bod. Ekipe ne moraju sudjelovati u svim igrama, ali svaka ekipa mora imati 5 članova (3+2) i svaki član ekipe mora barem jedanput nastupati. Rok za prijavu ekipa je 20. srpnja putem e-mail adrese udruga.frkanovcani@gmail.com. Prijava mora sadržavati ime ekipe i kontakt osobu.

FRKANOVSKI SEJEM

Frkanovski sejem je izložbeno-prodajna manifestacija na koju se pozivaju OPG-evi i udruge. Stolove osigurava organizator, a kotizacije nema. Prijava na spomenutu e-mail adresu.

FRK2015



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content