Budite dio velike kros-utrke „Frkanovec – srce gornjeg Međimurja“

U prostorijama Društvenog doma u Frkanovcu je u petak, 24. travnja, održana prezentacija druge po redu kros-utrke „Frkanovec – srce gornjeg Međimurja“.

Udruga „Frkanovčani“ po drugi put u suradnji s Atletskim klubom Međimurje organizira kros-utrku „Frkanovec – srce gornjeg Međimurja“ koja će se održati 9. svibnja 2015. s početkom u 17 sati.

Kros-utrka je namijenjena rekreativcima, ali i profesionalnim sportašima svih uzrasta. No ove ćemo godine malo više pažnje posvetiti mladim rekreativcima.

Budući da smo svjedoci pretilosti mladih, premalog kretanja te bavljenja sportom, nezdravog načina života, kao i prekomjernog boravka u zatvorenim prostorima, odlučili smo mlade animirati i motivirati za sudjelovanje upravo na našoj frkanovečkoj kros-utrci.

Rekreativci i profesionalni sportaši moći će se odlučiti za kraću stazu od 4.6 km ili dužu, od 10 kilometara. Start i cilj obiju utrka bit će kod Društvenog doma u Frkanovcu, gdje će i nakon utrke biti organiziran prigodan program te druženje uz topli obrok za sve natjecatelje.

Staze će prolaziti Frkanovcem, Starim školskim putem, dok će se duža staza dotaknuti i drugih okolnih naselja. Atraktivnost ove utrke je i konfiguracija staze. Naime, utrka će prolaziti kroz naselje, ali i kroz livade, šume i potoke gdje će sudionici moći uživati u ljepotama prirode.

Staze će biti označene trakama, a mjestimično će utrku regulirati atletski suci koji će omogućiti nesmetano provođenje kros-utrke te mjerenje i obrade rezultata.

Kategorije utrke su: kadetkine i kadeti (rođ. 2000. i mlađi), juniorke i juniori (rođ. 1996. – 1999.), seniorke i seniori Ž-20 i M-20  (rođ. 1986. – 1995.), seniorke i seniori Ž-30 i M-30  (rođ. 1976. – 1985.), veteranke i veterani Ž-40 i M-40  (rođ. 1966. – 1975.), veteranke i veterani Ž-50 i M-50  (rođ. 1956. – 1965.), veteranke i veterani Ž-60 i M-60  (rođ. 1955. – stariji).

Najbolje od najboljih (prva tri mjesta u kategorijama) nagradit ćemo prigodnim poklonima (medaljama), a svi sudionici će na poklon dobiti majicu kao uspomenu na Kros-utrku Frkanovec – srce gornjeg Međimurja!

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content