SRC ROGOZNICA – RJEŠENJE O UVJETIMA GRAĐENJA

Ovih dana izdana je građevinska dozvola za gradnju objekta u sportsko-rekreacijskom centru SRC Rogoznica u Vučetincu.

Izrada idejnog projektnog rješenja je započelo još prošle godine u kojem su uz projektanta sudjelovali predstavnici NK Vučetinca, Općine Sveti Juraj na Bregu i Mjesnog odbora Vučetinec, a uključene su bile i druge udruge i osobe iz našeg kraja kao stručne osobe građevinske i urbanističke struke. Za ishođenje građevinske dozvole bilo je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose na petnaestak parcela, izraditi potrebne geodetske podloge i izraditi projekte.

Projekte je izradio ovlašteni arhitekt Hrvoje Krauthacker, a rezultat je višemjesečnog zajedničkog rada i traženja najoptimalnijeg rješenja u smislu funkcionalnosti i cijene gradnje.

Tlocrtna površina zgrade je dimenzija cca 9×21 m na dvije etaže, a ispred objekta je po cijeloj dužini natkrivena terasa 2,2 m.  Projektom su predviđene svlačionice, prostor za suce i delegata, tuševi, sanitarni čvorovi, spremišta i prostor za klupski caffe bar, čajna kuhinja, uredski i višenamjenski prostor.

Smještaj objekta na građevinskoj parceli je takav da pokriva sadržaje i događanja na nogometnom, malonogometnom, asfaltnom i dječjem igralištu, te da s obzirom na konfiguraciju terena bude najjednostavnija gradnja.

Ovaj projekt će Općina Sveti Juraj na Bregu prijaviti za financiranje iz sredstava programa ruralnog razvoja, a određena sredstva se očekuju i od Hrvatskog nogometnog saveza, te bi gradnja trebala početi na proljeće ako projekt bude prihvaćen na natječaju Ministarstva. Velika želja NK Vučetinca je da na jesen 2015. godine započne igrati na svojem igralištu u SRC Rogoznici.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content