Obavijest o novom načinu prikupljanja selektivnog otpada

Poštovani,

Sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN br. 94/2013) vezano uz prikupljanje otpada čija se vrijedna svojstva mogu iskoristiti, zatražili smo mišljenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o načinima i mogućnostima prikupljanja istih.

Temeljem zaprimljenog očitovanja od Ministarstva, način na koji selektivni otpad trenutno prikupljamo na području Vaše općine nije održiv.

Kako bi se uskladili sa odredbama naprijed navedenog Zakona, obavještavamo Vas da će tvrtka MULL-TRANS d.o.o. od početka sljedeće godine u kantu za selektivni otpad sakupljati samo papir i plastiku, dok će se ostale vrste otpada odlagati u kantu za ostali otpad koji će se u daljnjem postupku obrađivati te ovisno o svojstvima odvajati u pogonu za mehaničko-biološku obradu otpada.

Građani će obavijest o naprijed navedenom načinu prikupljanja otpada dobiti prilikom pražnjenja kanti, kao i raspored odvoza (papira i plastike) koji će se obavljati jedanput mjesečno, dok će se komunalni otpad odvoziti tri puta mjesečno.

Dogovorno s Vama primjenjivati ćemo sve daljnje radnje sukladno pojedinim podzakonskim propisima, nakon što isti budu usvojeni.

Molimo Vas da uvažite naprijed navedeno prilikom čega Vam u slučaju ostalih pitanja stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem!

Za MULL-TRANS d.o.o.

Zdenko Komorčec

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content