Poštovani,Pošto je stanje „nerazvrstane“ceste u Frkanovcu (Vodeninski breg) iz dana u dan u sve gorem stanju a ista se nalazi u planu obnove odnosno sanacije, isto tako sve je opasnija za prometovanje (iz razloga neizbježnog prometovanja vozilima čija je ukupna max.masa daleko iznad mase za koju je predviđeno prometovanje ovom cestom a i nemarnog odnosa pojedinaca prema zajedničkim dobrima ) interesira me da li je napravljen kakv projekat za obnovu iste – npr.moguće finaciranje iz EU fondova ili će to ići u sklopu izgradnje kanalizacijskog sustava (kojeg ćemo se načekati očito još godinama zbog odr.tehničkih razloga između ostalog). S poštovanjem,Tomislav Kežman

Za prijavu projekta na bilo koji natječaj prvenstveno je potrebno riješiti pitanje vlasništva nad česticom – prometnicom. Trenutno velik dio prometnica (uključujući Vodeninski Breg) ima formiranu katastarsku česticu, ali ne i gruntovnu s vlasništvom općine. U izradi je registar nerazvrstanih prometnica, temeljem kojeg će se odrediti raspored sanacija.

Za područje EU projekta, aglomeracije Čakovec (kanalizacijskog sustava Brezje-Lopatinec-Pleškovec-Vučetinec) izrađeni su geodetski elaborati za zemljišne knjige prema stanju u katastru za cca. 5 km prometnica. Nakon prolaska kanalizacije planira se asfaltiranje prometnice u cijeloj širini s promjenom tamponu dubine 40 cm.

Moguća sanacija vaše prometnice samo asfaltiranjem novog sloja nije opravdana zbog visokih troškova i zadržavanja slabe nosivosti prometnice. Dužina prometnice cca. 1500 m x 3 m širine = 4500 m2 x 100 Kn (novi asfaltni sloj) = 450.000,00 Kn. Ovakav način sanacije nije prihvatljiv za prijavu na sufinanciranje fondova. Za fondove je potrebno imati riješeno vlasništvo, glavni projekt s dozvolom, a takva investicija ne bi bila prihvatljiva zbog planiranog širenja kanalizacijskog sustava i na vaše naselje. Do potpune sanacije prometnice, vršit će se održavanje oštećenih dijelova prometnice.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content