Poštovani,Kada bi mogli započeti radovi odnosno kada možemo očekivati prve priključke na optički internet. Konkretno, osobno me interesira za mjesto Frkanovec.S poštovanjem,Tomislav Kežman

Temeljem poziva Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za podnošenje prijava za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) – 2. Faza, 14.11.2019., prihvaćena je ponuda Hrvatskog Telekoma.

Područje obuhvata mreže je Grad Mursko Središće, Općina Gornji Mihaljevec, Općina Nedelišće, Općina Selnica, Općina Strahoninec, Općina Sveti Juraj na Bregu, Općina Sveti Martin na Muri, Općina Šenkovec, Općina Štrigova. Obveza izvođača radova je kompletna pokrivenost (NGA) mrežom svih objekata. Mreža će se izvoditi nadzemno, podzemno i djelomično bežićno.

Planirani rok izgradnje mreže je 36 mjeseci. U 2020. godini kreće projektiranje mreže. Radovi će se izvoditi u fazama, a raspored gradnje znati će se sredinom godine. Sredstva za gradnju mreže osigurana su iz EU fondova, te će priključci za građane biti bez plaćanja.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content