Poštovani, zanima me dokle se stiglo sa projektom širokopojasnog interneta? L.p.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u listopadu 2020. godine uručilo je Hrvatskom telekomu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“ za Grad Mursko Središće i općine: Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće, Strahoninec i Šenkovec. – 11.240 korisnika.

Početkom veljače 2021. godine Hrvatski telekom potpisao je ugovor o projektiranju i građenju s izvođačem radova. Prvih šest mjeseci odabrani izvođač raditi će na projektiranju mreže, a građenje se očekuje u jesen 2021. godine kad će se započeti s nadzornim radovima. Građani će imati mogućnost priključka na brzi Internet. Izgradnjom širokopojasnog interneta za 80% kućanstva osigurava se optička veza i brzina od 100 Mbit/s, dok će se ostalim 20% kućanstva osigurati minimalna brzina od 40Mbit/s. Za područje Općine Sveti Juraj na Bregu izgradnja mreže očekuje se u 2022. godini.

Lp.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content