Poštovani načelniče,Neznam da li se sjećate dana kad sam otprilike prije godinu ili dvije došao kod Vas s upitom o kanalizacijskoj mreži u mjestu Lopatinec ?Ali nije bitno da li se sjećate ili ne, bitno je što je poduzeto. Nakon uvida u kartu kanalizacije utvrđeno je da mjesto Lopatinec nije kompletno pokriveno kanalizacijskom mrežo. Nakon reagiranja na propuste prilikom projektiranja, izmjenom i dopunom projekta uvrštene su izostavljene ulice, njih 5 od kojih u nekim ulicama nema skoro ni jedne kuće, a ulica Ive Lole Ribara u kojoj su se unatrag 5 godina napravile 3 nove obiteljske kuće, i čiji su investitori platili komunalnu naknadu koja nije ni približno malog iznosa, a za uzvrat nemaju nikakve koristi. Prema informacijama u ulici I. L. Ribara planiraju se još novogradnje. Objasnite načelniče meni kao i svim stanovnicima navedene ulice, zbog čega se niste izborili da i ta ulica uđe u projekt kanalizacijske mreže pa da se cijelo selo Lopatinec umreži, ali molim Vas u odgovoru izostavite “geografski položaj i financije”, jer ovaj projekt financira EU a jedan jako jako mali dio Općina. LP.

U prvim verzijama projekta ulica I.L.Ribara bila je u sustavu aglomeracije. Najveći dio projekta (70%) financira se iz EU fondova, pa je time postojala obveza revizije od strane fonda. Revizijski nalaz utvrdio je visoke troškove (potreba gradnje dvije prepumpne stanice) za ulicu I.L. Ribara pa je ona maknuta iz projekta. U procjenu je bilo uključena ukupna dužina ulice i broj stambenih objekata. U više navrata kod Međimurskih i Hrvatskih voda pokušavalo se staviti navedenu ulicu u projekt, ali onaj tko najviše financira ima zadnju odluku o odobrenju gradnje. Nažalost još neki dijelovi u općini su maknuti iz projekta, ali i pojedini su dodani. Projekt kanalizacijske mreže se nastavlja i navedena ulica će biti dio nove aglomeracije ili će imati zasebni sustav pročišćavanja otpadnih voda.

Anđelko.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content