Poštovani gospodine Nagrajsalović,više puta sam pročitao zapisnik sa 21. Sjednice općinskog vijeća ove godine, Općine sveti Juraj na Bregu. Sa posebnom pažnjom sam pročitao, vaš odgovor na pitanje gospodina Perko Stjepana , u vezi kanalizacije u ulici I. L. Ribara i Poljskoj ulici u Lopatincu. Gospodine Nagrajsalović, vaš odgovor na postavljeno pitanje, ne daje nikakve nade ostalim žiteljima naše opčine, da ćemo u vašem mandatu dobiti toliko željenu kanalizaciju.Vi jednostavno tri kuće izbacite iz sistema, te vijećnicima dajete do znanja , da zaslužujete posebno priznanje za 22 km izgrađene kanalizacije. Takav vaš stav, da se tumačiti iz vašeg odgovora:Citiram: „ Od 22 km stalno razgovaramo o 500m a drugo je nebitno, drugo je normalna stvar da se samo po sebi radi“.Želim vas podsjetiti , da sam vas telefonski nazvao prije otprilike pola godine, te vam izrazio nezadovoljstvo zbog ispuštanja naše ulice iz sistema kanalizacije, Pleškovec kućni brojevi 65-112. U Lopatincu, brisanje par kuća iz sistema opravdavate investicijom od četiristo tisuća kuna za prepumpnu stanicu.Pitam se, dali taj kriterij vrijedi i za našu ulicu u kojoj se nalaze kuće, kućni br. od 65 – 112. Ako je to zaista razlog, onda je moje jedino pitanje, kad namjeravate početi sa aktivnostima za izradu idejnog projekta i pridobivanjem lokacijske dokumentacije ili ste to možda započeli. U našem razgovoru, ste spomenuli kao mogući rok izrade kanalizacije u našoj ulici, 2020 godinu. Ako ste tada vjerovali vašoj izjavi, tada poduzmite potrebe korake, kako bi ostali vjerodostojni kod vaših građana.U očekivanju vašeg razumijevanja, lijepo vas pozdravljam, te vam želi puno uspjeha u vođenju naše općine!S poštovanjem,Josip Mesarić

Poštovani gospodine Mesarić,

u nastavku vam prenosim cijeli odgovor koji je  dan vijećniku Stjepanu Perku na pitanje o izgradnji kanalizacije u Lopatincu u ulici I.L. Ribara i u Poljskoj ulici.

„ODGOVOR: U više navrata inicirao sam sastanak sa direktorom Međimurskih voda d.o.o., Vladimirom Topolnjakom za uvrštavanje ulice I.L.Ribara u Lopatincu u sustav aglomeracije. Sastancima je prisustvovao i vijećnik Stjepan Perko te je upoznat sa situacijom da je u prvim verzijama projekta ulica I.L.Ribara bila u sustavu aglomeracije. Najveći dio projekta (70%) financira se iz EU fondova, pa je time postojala obveza revizije od strane fonda. Revizijski nalaz utvrdio je visoke troškove (potreba gradnje dvije prepumpne stanice svaka vrijednosti oko 400.000,00 Kn) za ulicu I.L. Ribara pa je ona maknuta iz projekta. U procjenu je bilo uključena ukupna dužina ulice i broj stambenih objekata. U više navrata kod Međimurskih i Hrvatskih voda pokušavalo se staviti navedenu ulicu u projekt, ali onaj tko najviše financira ima zadnju odluku o odobrenju gradnje. Nažalost još neki dijelovi u općini su maknuti iz projekta, ali i pojedini su dodani.

U Poljskoj ulicu u Lopatincu izgrađen je kanalizacijski sustav do polovice dužine ulice. Ostatak sustava nije moguće izvesti zbog suprotnog nagiba ulice. Rješenje je postavljanje prepumpne stanice, koja nažalost predstavlja visoki trošak zbog malog broja priključaka. Projekt kanalizacijske mreže se nastavlja i navedene ulice će biti dio nove aglomeracije ili će imati zasebni sustav pročišćavanja otpadnih voda. „

Paralelno s izgradnjom kanalizacijskog sustava izrađivat će se projekti za proširenje mreže na područja koja trenutno nisu obuhvaćena gradnjom. Dijelovi naselja koji se neće moći priključiti na aglomeracijsku mrežu imat će zasebni sustav pročišćavanja otpadnih voda. Bez obzira na različite načine zbrinjavanja otpadnih voda, za građane se priključak neće naplaćivati. Vrijeme početka gradnje sljedeće faze ovisit će o osiguranju financija za nastavak radova.

Planirani način rješavanja odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda raštrkanih naselja projektnog područja – na brdovitom području gornjeg Međimurja možete vidjeti u prezentaciji “Program odvodnje otpadnih voda na području gornjeg Međimurja”.

S poštovanjem.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content