Poštovani gospodine Načelniče!Molim Vas da se pokrene neka “kampanja” o osvješćivanju ljudi; kako se ponaša prema kučnim, ljubimcima,konkratno (psima) te koje su obaveze vlasnika prema društvu, tj “sugrađanima”, i ako živimo na selu, zakon je za sve jednak.Svi mi živimo na selu, većina nas je odrasla na selu.Otac sam dvoje djece, volimo životinje, sport, biciklizam, šetnje itd…Ali ne može da bude, da se psi drže u dvorištu (neograđenom) bez stalnog nadzora, sečuči se ulicama kako im paše, (fotografije ako su potrebne slijede).Živimo u 2017, bio sam uvjeren da su takve stvari jasne;uvjerio sam se nisu.Pokušao sam i razgovarati, ali bez uspjeha. Zato Vas molim ovim putem; da se stvari dovedu u red, u moje ime i u ime svih koji su istog mišljenja, te ljudi koji se brinu za svoju djecu, i njihovu sigurnost – a ima ih dovoljno.Svi mi čitamo po novinama razne priče, i često je tako da si mislimo, ah! to se događa drugima, sve dok mi nećemo biti na naslovnici, onda je prekasno.Bolje spriječiti nego liječiti!, nadam se u Vašu pomoć, u nadi da stvari krenu nabolje, ljude molim za razumijevanje.Za sigurno selo, ne samo za ukučane (ne odgovornih) vlasnika pasa.S poštovanjem!

Poštovani,

Općina je u ožujku svim svojim stanovnicima poslala dopis i brošuru o pravima i obvezama vezanim za držanje pasa. Od veterinarske stanice dobili smo popis cijepljenih i čipiranih pasa prema kojem kontroliramo poštivanje obveze cijepljenja. Komunalno redarstvo u suradnji s veterinarskom stanicom i udrugom „Prijatelji“ zbrinjavaju pse lutalice.

Molim vas da nam pošaljete slike na nacelnik@svetijurajnabregu.hr i ime vlasnika pasa (ako znate) kako bi komunalno redarstvo moglo pokrenuti rješavanje predmeta.

S poštovanjem.

Anđelko Nagrajsalović
T: 040/855 305
M: 098 473 829aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content