Poštovani dana 7.9.13.g. oko 20,30 sati dogodio se požar u Frkanovcu, na mjestu požara izašla je ekipa JVP Čakovec i DVD Zasadbreg.Sve je bilo u redu sa gašenjem dok su vozila imala vodu u cisternama, kada su trebali napuniti cisternu onda je nastao problem, naime najbližeg hidranta koji se nalazi na susjednoj parceli vatrogasci nisu mogli nači pošto je zatrpan, zatim su jedva otkopali slijedećeg hidranta da su mogli doći do vode, sva sreće u nesreći je da je gorilo „samo „ sijeno, kojeg si je obitelj pripremila za zimu da mogu hraniti životinje, a ne gospodarske ili stanbene građevine, stoga vam postavljam slijedeća pitanja:• Tko je zadužen za odžavanje hidranata u naselju Frkanovec kao i u drugim selima općine koja nemaju DVD (za Frkanovec je to navodno DVD Lopatinec koji se istog naselja sjeti samo oko Božića dok se prikuplja Članarina)• Zašto taj isti iste ne održava, od desetak hidranata u mojoj ulici, vidljiva su 2 ili 3, ostali su pod zamljom ili šljunkom,• Dali je moguće postaviti u svakoj ulici u naseljima koja nemaju DVD bar nekoliko nadzemnih hidrantskih nastavaka,radi bržeg i lakšeg korištenja,• Dali je moguće da se u tim istim naseljima naprave i napune ormari sa vatrogasnom opremom, kod npr. Društvenog doma, da si ljudi u slučaju požara mogu pomoći, do dolaska vatrogasaca,• Dali je moguće u istim naseljima napraviti bar jedan tečaj da se ljude upozna sa postupcima u slučaju požara i da ih se nauči rukovati vatrogasnom opremom,Zabrinuti stanovnik Frkanovca

ODGOVOR DVD-a Lopatinec:

Poštovani,

Zaprimili smo Vaš dopis u kojem ste spomenuli nemogućnost priključenja tlačnih cijevi na hidrant (HIDRANT 32) u Frkanovcu 07.09.2013. za vrijeme požara.

Nakon dospijeća tog dopisa otišli smo pregledati spomenuti hidrant te zatekli da je djelomićno zatrpan zemljom i betonskim otpadom kao što ste i spomenuli.Taj spomenuti hidrant je najvjerojatnije zatrpao mještanin koji posjeduje zemljište do tog hidranta. Otkopali smo i uredili taj hidrant te pregledali ostale hidrante u toj ulici i učinili ih pristupačnim u slučaju požara.

Moram spomenuti da to i nije naša dužnost, nego je to dužnost Međimurskih voda koje su ovlaštene za postavljanje i servisiranje hidrantske mreže. Mi jedino možemo, a to i činimo da našim sumještanima dijelimo letke na kojima pišu preventivne aktivnosti. Na tome letku također stoji da je dužnost svakog mještana pred svojom kućom ili u blizini očistiti hidrant i nikako ga ne zatrpati, staviti cvijeće na njega ili maknuti stup koji označava mjesto hidranta, kako nebi bilo problema u slučaju eventualnog požara. Mi smo prošle godine poslali upit Međimurskim vodama o ispravnosti hidrantske mreže na području našeg djelovanja,(Lopatinec, Pleškovec, Dragoslavec, Frkanovec i Okrugli Vrh) međutim nismo dobili nikakav odgovor.

Srdačan pozdrav !

DVD Lopatinec,

Tajnik: Filip Novakaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content