Nisam sigurna gdje da ovo pitam, pa ću tu. Vezano je uz korisnike socijalne pomoći. Zanima me informacija koju sam dobio, a to je da ako se osobu zbog socijalnog statusa oslobodi od plaćanja komunalne naknade, ta osoba automatski gubi pravo na ogrijev? Znači li to da ogrijev financira općina ili pak se radi o ogrijevu koji dolazi od centra za socijalnu skrb? Također, ako to nije točno, koja je procedura za korisnika socijalne pomoći da se oslobodi plaćanja komunalne naknade? Hvala.

Poveznica između oslobođenja od plaćanja komunalne naknade i prava na ogrjev ne postoji. Ogrjev se financira iz sredstava socijalnog programa Međimurske županije, a prema popisu socijalno ugroženih građana koji nam dostavlja Centar za socijalnu skrb iz Čakovca.

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade moguće je temeljem invalidnosti (veća od 70%) i/ili socijalnog statusa (niska primanja). Na općini je potrebno predati zahtjev za oslobođenje s dokumentacijom koja potvrđuje postojanje uvjeta za oslobođenje.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content