Imaju li studenti deficitarnih područja prednost kod dodjeljivanja općinske stipendije? Zašto se ne uvede stipendija od prve godine studija (prijedlog: zašto ne uvedete da se stipendira i prva godina, pa ako se izgubi status redovnog studenta da se taj iznos vraća?) Mislim da nekoliko tisuća kuna za budućnost ove općine ne bi trebao biti problem, kao što je u susjednom Nedelišću ili drugim razvijenijim općinama i gradovima. Molim odgovor.

Za područje općine nisu definirana deficitarna zanimanja te ne postoji bodovanje po tom kriteriju. Stipendija za prvu godinu ne dodjeljuje se zbog velikog broja studenata koji ne ispune uvjete za redovni upis druge godine. Općina je u 2015. godini za 43 studenta isplatila oko 170.000,00 kuna za stipendije. Unatrag par godina povećan je broj stipendista za desetak, te općina pripada među najveće davatelje stipendija u Međimurskoj županiji.aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content