JAVNI POZIV VLASNICIMA/INVESTITORIMA NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA

Poštovani mještani Općine Sveti Juraj na Bregu!

Sukladno članku 28. stavak (2) Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN br. 90/2011), koji je stupio na snagu 10. kolovoza 2011.), Općina Sveti Juraj na Bregu upućuje ovaj javni poziv, s odgovarajućim informacijama, radi pravovremenog podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade.
Ukoliko ste vlasnik ili investitor zgrade (obiteljske kuće, poljoprivredne zgrade, kuće za odmor, ili druge zgrade) za koji nemate valjani akt kojim se odobrava građenje ili je zgrada sagrađena protivno izdanom aktu, (Rješenje o uvjetima građenja, građevinska dozvola ili akt koji to zamjenjuje), temeljem tog zakona možete najkasnije do 31. prosinca 2012. godine podnijeti zahtjev za ozakonjenje zgrade, iz ispunjavanje ostalih zakonom propisanih uvjeta.

Propuštanjem podnošenja zahtjeva do gore spomenutog roka, izlažete se riziku nemogućnosti priključenja takve zgrade na komunalne vodne građevine, na elektromagnetsku mrežu i drugu infrastrukturu, nemogućnosti obavljanja poslovne djelatnosti u nezakonitoj zgradi, nemogućnosti evidentiranja zgrade u katastarskom operatu, nemogućnosti upisa u zemljišne knjige, te nemogućnosti prometa nezakonite zgrade i zemljišta na kojem se ta zgrada nalazi.

Općina Sveti Juraj na Bregu dužna je izraditi popis nezakonito izgrađenih zgrada za svoje područje do 31.12.2011. Prijave građani mogu izvršiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Juraj na Bregu, Pleškovec 29, gdje ujedno mogu dobiti i ostale informacije u svezi primjene spomenutog zakona.

Ovaj poziv će biti objavljen i na oglasnoj ploči Općine Sveti Juraj na Bregu do 31.12.2011.

OPĆINSKI NAČELNIK
Anđelko Nagrajsalović



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content