Javna pokazna vježba VZO Sv.Juraj na Bregu

U subotu 22. listopada u 16:00 sati prilikom spaljivanja korova i suhe trave vlasnik farme u Malom Mihaljevcu nije predvidio vremenske nepogode koje su ga zadesile kada je počeo puhati jak vjetar. Tom prilikom jak vjetar je proširio vatru koja se više nije mogla kontrolirati i prijetila obiteljskoj kući i farmi. Tako je glasila pretpostavka Javne pokazne vježbe općine Sv.Juraj na Bregu.

Vlasnik žurno alarmira vatrogasce (93) koji izlaze na mjesto događaja te istog stavljaju pod nadzor.
Ovom vježbom su uvježbali dio članova (27 nazočnih interventnih vatrogasaca) postrojbi Vatrogasne zajednice općine Sv. Juraj na Bregu u pravilnom, efikasnom i stručnom načinom korištenja vatrogasne opreme koju posjeduju postrojbe učesnice vježbe. Provjerili su usklađenost zajedničkog taktičkog nastupa vise vatrogasnih postrojba, koordinacije zapovijedanja, te provjere opreme i tehnike kojom raspolažu.
Vježba se održavala na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ”Horvat” u Malom Mihaljevcu, koji se nadaju da neće morati doživljavati sličan scenariji u stvarnom stanju ali im drago sto vatrogasci uvježbavaju najgore situacije.
Na ”intervenciju” su prvi stigli vatrogasci DVD-a M.Mihaljevec, koji zajedno sa JVP grada Čakovca pokušavaju zaustaviti vatrenu stihiju. To im bas i ne ide od ruke te dežurni operativni vatrogasac JVP grada Čakovca SMS porukama obavještava i druga društva u općini koji također svaki sa svojim zadatkom pripomažu zajedničkim snagama zaustaviti vatru. Nakon nekog vremena to im i uspijeva, na svu sreću bez nekih velikih materijalnih šteta koje su mogle biti kobne za ovo malo seosko gospodarstvo Horvati.
Vježbi su sa svojim vozilima i opremom sudjelovala još Dobrovoljna vatrogasna društva Brezje, Lopatinec, Vucetinec i Zasadbreg.
Vježbom je zapovijedao zapovjednik DVD-a Mali Mihaljevec Novak Renato, a nakon dolaska JVP grada Čakovca preuzimanje zapovijedanja preuzima njihov zapovjednik.
Ovakve i slične vježbe se u općini Sv. Juraj na Bregu već godinama odrađuju jednom godišnje. Svake godine na nekom drugom mjestu sa nekom drugom pretpostavkom.
Interes za ovom vježbom je bio velik sto pokazuje mnogobrojna ”publika” koja je pratila sam tijek vježbe. Također je nazočio i načelnik općine Andelko Nagrajsalovic koji je pohvalio rad vatrogasaca i dao im punu podršku sa općinske strane, odnosno financijske strane koliko god mogu pomoći te još rekao kako je nedavno potpisani sporazum sa JVP grada Cakovca.
Ispred svih vatrogasaca pozdrav je uputio i zapovjednik VZO Sv.Juraj na Bregu Magdalenic Ivan, te predsjednik VZO Kovač Josip sa riječima: ”Što vise ovakvih vježbi, a sto manje stvarnih događaja!”, a to se naravno najbolje može postići dobrim obavljenim preventivnim pregledima koji imaju jasan zadatak: ”Bolje spriječiti nego liječiti”

preneseno s: www.vatrogasci-medjimurja.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content