Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovani, Nastavno na upit odnosno zamolbu g. Topleka od 06. studenog 2017 godine. Iz razloga konfiguracije i inklinacije terena svake godine u ulici Vodeninski breg u Frkanovcu stvaraju se snježni nanosi na početnom dijelu ulice. Pa ako bi bilo moguće postaviti ogradu za koju ste spomenuli da će biti postavljena. Također bih zamolio, kod čišćenja ulice, da li je moguće proći ralicom prije jutarnjeg odlaska na posao jer se kasnije nagaženi snijeg teško počisti pa plus nanosi koje vjetar nanosi naknadno, jako je otežano prometovanje ulicom. A i uništavamo vozila. Znam da je naša ulica na samom sjevernom kraju općine ali ….

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 15-12-2017 09:13 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani, nadovezujem se na pitanje Dade za taj iznos, sve bi trebalo biti čisto! Načelnik snosi odgovornost!? Danas 10.12.2017. godine na biciklističkoj stazi je ugažen snijeg, a da ne govorim da oko zgrade općine koja ga plaća ništa nije očišćeno!

Ime: Kiki | Datum: 10-12-2017 11:04 | Mjesto: Lopatinec

Poštovani, da li je općina organizirala zimsko održavanja ulica, ili smatrate to nepotrebnim troškom, te čekate da se snijeg otopi? Danas, 09.12.2017. u naseljima smještenim najviše u našoj općini, Cimermanov brijeg, Mohokos … na cesti je dvadesetak cm snijega. Da li će netko iz općine preuzeti odgovornost, ako na primjer hitna pomoć ne bi mogla do stanovnika u recimo “Jobovoj grabi” u Dragoslavcu? Ista priča se ponavlja iz godine u godinu, ljeti se ulice kose dva puta godišnje, a zimi ralica nema. Ne preostaje nam drugo, nego sami čistiti cestu. Zimi i ljeti. Što obuhvaća iznos koji je općina uplatila g. Horvatu četverogodišnje održavanje općinskih ulica?

Ime: Dudo | Datum: 09-12-2017 11:23 | Mjesto: Dragoslavec

Da, općina je organizirala rad zimskog održavanja ulica. Svu odgovornost za rad općine snosi načelnik općine. Košnja bankina organizira se prema potrebi na terenu, a obveza je vlasnika košnje uz vlastitu parcelu. Ceste i pješačke staze danas su očišćene su od snijega. Općina ne plaća g-dinu Horvatu ništa osim obavljenih radova. Lp. Anđelko

pozdrav.pošto nema mjesnog odbora u Frkanovcu dal budu dječji darovi?+

Ime: Manuela | Datum: 06-12-2017 10:52 | Mjesto: Frkanovec

Da, bit će podjela  23.12.2017. (subota) u 15:00 sati.

LP. Anđelko

Zamjena rasvjetnih tijela u svrhu poboljšanja energetske učinkovitostiPoštovani da li će se i raditi nadopuna rasvjete,pogotovo tu mislim na osvjetljavanje raskrižja ,spojeva ulica na glavnu prometnicu pogotovo gdje nije uopće postavljeno rasvjetno tijelo?Isto tako poboljšanje rasvjete oko javnih ustanova naročito škola i vrtića,te pješačkih prelaza kako je riješeno u drugim općinama,te ostalim mjestima gdje postoji ugroza?

Ime: Darko | Datum: 02-12-2017 16:12 | Mjesto: Zasadbreg

Trenutno na području općine postoji 520 svjetiljki javne rasvjete. Završavamo s izmjenom 235 komada postojećih svjetiljki (živa 125 W) s LED svjetiljkama (35 W). Temeljem uštede i proračunskih sredstava u 2018. godini izvršit će se dopuna javne rasvjete.

Poštovani, da li je moguće postavljanje ograde protiv snježnih nanosa koji se svake zime stvaraju na istim mjestima u ulici Vodeninski breg? Lp, Dario

Ime: Dario Toplek | Datum: 06-11-2017 13:57 | Mjesto: Frkanovec

Da, u dogovoru s koncesionarom postavit će se ograda. Lp.

Pozdrav, studentica sam u Čakovcu, 1.godina. Danas cure pričaju kako općine daju stipendije za studente. Pa me zanima da li je i kod nas tako jer ne mogu naći na stranici? Lp

Ime: Melani Kralj | Datum: 17-10-2017 12:12 | Mjesto: Vučetinec

Natječaj za stipendije objavljen je u Listu Međimurje i na internet stranicama općine 24.10.2017.

Lp.

Postovanje,vezano uz javnu rasvjetu;slao sam E-Mail,zvao na redarstvo nekoliko puta(855 790),nitko se ne odaziva na pozive,na mail nema odgovora,na teren nitko ne izlazi!Ovako;radi se o Zasadbregu,ulica “Habaj” od kbr.102 pa nanize.Javna rasjeta nije u funkciji ili samo djelomicno vec drugu godinu,upravo je pocela skola pa mislim da bi bilo adekvatno doticne probleme u sto kracem roku otkloniti.Uz duzno postovanje,LP

Ime: Velimir Novak | Datum: 28-09-2017 10:56 | Mjesto: Zasadbreg

Poštovani, prije početka školske godine sve mjesne odbore obavijestili smo da popišu neispravna rasvjetna tijela. Na općini upisujemo prema informacijama građana lokacije za popravak. Prema dostupnim informacijama obavili smo popravak početkom mjeseca rujna.

Upisali smo vaš zahtjev i kod idućeg izlaska ćemo popraviti rasvjetu. Kontaktirati možete i komunalnog redara Vid Marčeca na 099 732 9660 ili ako je potrebno načelnika na nacelnik@svetijurajnabregu.hr i 098 473 829.

Lp.

Poštovani,studentica sam održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu te trenutno pišem završni rad na temu “Analiza provedbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom u Međimurskoj županiji”. Za područje Vaše općine ne mogu naći podatke o prikupljenoj količini otpada za 2016. godinu te bih Vas molila ukoliko biste htjeli poslati mi godišnje izvješće o prikupljenim količinama otpada za 2016. godinu te naziv komunalnog poduzeća koje djeluje na području Vaše općine.Unaprijed se zahvaljujem.S poštovanjem,Eva Cerković

Ime: Eva Cerković | Datum: 13-09-2017 13:39 | Mjesto: Belica

Tražene odgovore možete pronaći na web stranicama općine pod izbornikom Dokumenti\Ekologija – Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Sveti Juraj n/B za 2016.g.

L.P.

Vidim da je u općini jedini problem samo Frkanovec. A sada se postavlja pitanje: Zašto? dali je razlog što nema VMO kome bi se požalili prije nego općini, ili za to što se jedino u selu ima ljudi koji žele da se svi pridržavaju zakona? nemam ništa protiv farmera, dapače oni rade svoj posao, ali bi se i oni tako trebali pridržavati zakona, da ako nanesu stranu tvar na cestu , istu i počiste za sobom , a onda se svađaju sa susjedima za nešto što su oni morali napraviti a nisu, nisu imali vremena ili nisu htjeli, protiv mirisa ne mogu puno toga učiniti, ali bi bar mogli na cesti počistiti pa bi bilo manje žalbi. A za VMO . umjesto rješavanja problema u selu sada se sve seli na općinu koja ima “najbržeg” komunalnog redara, kada ga trebaš on radi u drugoj opini, zanima me koliko je on kazni napisao na kršenje komunalnog reda u Frkanovcu i u općini, ako je koga uopće i kaznio, a prema poštivanju ili nepoštivanju komunalnog reda u općini dao bi se popuniti općinska kasa da se godišnje kupe bar dva računala za škole kako za matičnu tako i za područnu ili lopte bilo šta što djeci treba. Nadam se da će se uskoro početi poštivati komunalne norme kako u Frkanovcu tako i u Općini i da će komunalni redar kao i načelnik početi raditi svoj posao za koji su i plačeni ( u drugim općinama redar mjesečno naplati kazne bar za svoju plaću) ko krši zakon neka i plati

Ime: zabrinuti Frkanofčar | Datum: 13-09-2017 11:27 | Mjesto: frkanovec

Sada ću ovdje pitati, ali u čijoj je inače nadležnosti javna rasvjeta, da ne spamam ovdje ubuduće? U Brezju, u takozvanoj ulici Artic-Vrtić, noću radi samo jedna žarulja, drugim riječima, oko 8 ih ne radi, a prije kojih pola godine bile su mijenjane. Znam da su nekada radile godinama bez kvara i eventualno bi 2-3 pregorjele, a sad već nakon manje od godinu dana cijela ulica u mraku, jel to neki problem kod HEPa ili su jednostavno nekvalitetne žarulje stvarno tako brzo otišle?

Ime: Mario | Datum: 01-09-2017 14:29 | Mjesto: Brezje

Javna rasvjeta je u nadležnosti općine. Postojao je kvar u trafostanici, koji je uzrokovao i pregorijevanje žarulja. Kvar u trafostanici je otklonjen te su promijenjene žarulje.

Molimo sve mještane kad primijete neispravnu rasvjetu prijave na:
855 790, redarstvo@svetijurajnabregu.hr ili ovdje na web stranicama.

LP.

 

Pričekaj akciju kad po stabljiki ambrozije dodjeljuju nekoliko lipa (stabljika ambrozije mora biti sa korijenom) počupaš cijelu njivu koju si uzeo na pik i zaradiš neku kunu. Kad završiš s dotičnom učinio si dobro dobro djelo i kreneš dalje.

Ime: Ambrozijanac | Datum: 25-08-2017 06:20 | Mjesto: Ambrozija

U cilju sprečavanja i suzbijanja daljnjeg širenja ambrozije, potrebno je provoditi mjere za njeno suzbijanje i uklanjanje. Vlasnici, posjednici i korisnici poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta (vrtova, oranica, livada, šuma) kao i ostalog zemljišta su dužni tijekom vegetacijske sezone tekuće godine sa svojih zemljišta, u više navrata, redovito uklanjati i suzbijati ambroziju različitim mjerama.

To su agrotehničke mjere: obrada tla, pravovremena sjetva i gnojidba kulture, višekratno prašenje strništa i neobrađenih (nezasijanih) poljoprivrednih površina; mehaničke mjere: okopavanje, plijevljenje i pročupavanje biljaka, redovita (višekratna) košnja, tanjuranje; kemijske: uporaba učinkovitih herbicida, koji imaju dozvolu za promet i primjenu u RH za suzbijanje ambrozije.

Iz komunalnog redarstva mole građane da odmah priđu suzbijanju i uklanjanju ambrozije, budući da je reproduktivna moć ambrozije veoma velika, a alergijska bolest stanovništva izazvana njome u porastu. Također upozoravaju da zakon propisuje i novčane kazne zbog neprovođenja mjera suzbijanja i uklanjanja ambrozije. Zakonom propisana novčana kazna za pravnu osobu koja na svojim površinama ne uništi korov, a posebno ambroziju, kreće se od 500 do 5.000 kuna, a za fizičku od 500 do 1.000 kuna.

Za daljnja pitanja i prijave kontakt komunalnog redarstva je: (040) 855 790, 099 732 9660 – Vid Marčec

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.