Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Pozdrav, studentica sam u Čakovcu, 1.godina. Danas cure pričaju kako općine daju stipendije za studente. Pa me zanima da li je i kod nas tako jer ne mogu naći na stranici? Lp

Ime: Melani Kralj | Datum: 17-10-2017 12:12 | Mjesto: Vučetinec

Postovanje,vezano uz javnu rasvjetu;slao sam E-Mail,zvao na redarstvo nekoliko puta(855 790),nitko se ne odaziva na pozive,na mail nema odgovora,na teren nitko ne izlazi!Ovako;radi se o Zasadbregu,ulica “Habaj” od kbr.102 pa nanize.Javna rasjeta nije u funkciji ili samo djelomicno vec drugu godinu,upravo je pocela skola pa mislim da bi bilo adekvatno doticne probleme u sto kracem roku otkloniti.Uz duzno postovanje,LP

Ime: Velimir Novak | Datum: 28-09-2017 10:56 | Mjesto: Zasadbreg

Poštovani, prije početka školske godine sve mjesne odbore obavijestili smo da popišu neispravna rasvjetna tijela. Na općini upisujemo prema informacijama građana lokacije za popravak. Prema dostupnim informacijama obavili smo popravak početkom mjeseca rujna.

Upisali smo vaš zahtjev i kod idućeg izlaska ćemo popraviti rasvjetu. Kontaktirati možete i komunalnog redara Vid Marčeca na 099 732 9660 ili ako je potrebno načelnika na nacelnik@svetijurajnabregu.hr i 098 473 829.

Lp.

Poštovani,studentica sam održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu te trenutno pišem završni rad na temu “Analiza provedbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom u Međimurskoj županiji”. Za područje Vaše općine ne mogu naći podatke o prikupljenoj količini otpada za 2016. godinu te bih Vas molila ukoliko biste htjeli poslati mi godišnje izvješće o prikupljenim količinama otpada za 2016. godinu te naziv komunalnog poduzeća koje djeluje na području Vaše općine.Unaprijed se zahvaljujem.S poštovanjem,Eva Cerković

Ime: Eva Cerković | Datum: 13-09-2017 13:39 | Mjesto: Belica

Tražene odgovore možete pronaći na web stranicama općine pod izbornikom Dokumenti\Ekologija – Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Sveti Juraj n/B za 2016.g.

L.P.

Vidim da je u općini jedini problem samo Frkanovec. A sada se postavlja pitanje: Zašto? dali je razlog što nema VMO kome bi se požalili prije nego općini, ili za to što se jedino u selu ima ljudi koji žele da se svi pridržavaju zakona? nemam ništa protiv farmera, dapače oni rade svoj posao, ali bi se i oni tako trebali pridržavati zakona, da ako nanesu stranu tvar na cestu , istu i počiste za sobom , a onda se svađaju sa susjedima za nešto što su oni morali napraviti a nisu, nisu imali vremena ili nisu htjeli, protiv mirisa ne mogu puno toga učiniti, ali bi bar mogli na cesti počistiti pa bi bilo manje žalbi. A za VMO . umjesto rješavanja problema u selu sada se sve seli na općinu koja ima “najbržeg” komunalnog redara, kada ga trebaš on radi u drugoj opini, zanima me koliko je on kazni napisao na kršenje komunalnog reda u Frkanovcu i u općini, ako je koga uopće i kaznio, a prema poštivanju ili nepoštivanju komunalnog reda u općini dao bi se popuniti općinska kasa da se godišnje kupe bar dva računala za škole kako za matičnu tako i za područnu ili lopte bilo šta što djeci treba. Nadam se da će se uskoro početi poštivati komunalne norme kako u Frkanovcu tako i u Općini i da će komunalni redar kao i načelnik početi raditi svoj posao za koji su i plačeni ( u drugim općinama redar mjesečno naplati kazne bar za svoju plaću) ko krši zakon neka i plati

Ime: zabrinuti Frkanofčar | Datum: 13-09-2017 11:27 | Mjesto: frkanovec

Sada ću ovdje pitati, ali u čijoj je inače nadležnosti javna rasvjeta, da ne spamam ovdje ubuduće? U Brezju, u takozvanoj ulici Artic-Vrtić, noću radi samo jedna žarulja, drugim riječima, oko 8 ih ne radi, a prije kojih pola godine bile su mijenjane. Znam da su nekada radile godinama bez kvara i eventualno bi 2-3 pregorjele, a sad već nakon manje od godinu dana cijela ulica u mraku, jel to neki problem kod HEPa ili su jednostavno nekvalitetne žarulje stvarno tako brzo otišle?

Ime: Mario | Datum: 01-09-2017 14:29 | Mjesto: Brezje

Javna rasvjeta je u nadležnosti općine. Postojao je kvar u trafostanici, koji je uzrokovao i pregorijevanje žarulja. Kvar u trafostanici je otklonjen te su promijenjene žarulje.

Molimo sve mještane kad primijete neispravnu rasvjetu prijave na:
855 790, redarstvo@svetijurajnabregu.hr ili ovdje na web stranicama.

LP.

 

Pričekaj akciju kad po stabljiki ambrozije dodjeljuju nekoliko lipa (stabljika ambrozije mora biti sa korijenom) počupaš cijelu njivu koju si uzeo na pik i zaradiš neku kunu. Kad završiš s dotičnom učinio si dobro dobro djelo i kreneš dalje.

Ime: Ambrozijanac | Datum: 25-08-2017 06:20 | Mjesto: Ambrozija

U cilju sprečavanja i suzbijanja daljnjeg širenja ambrozije, potrebno je provoditi mjere za njeno suzbijanje i uklanjanje. Vlasnici, posjednici i korisnici poljoprivrednog obrađenog i neobrađenog zemljišta (vrtova, oranica, livada, šuma) kao i ostalog zemljišta su dužni tijekom vegetacijske sezone tekuće godine sa svojih zemljišta, u više navrata, redovito uklanjati i suzbijati ambroziju različitim mjerama.

To su agrotehničke mjere: obrada tla, pravovremena sjetva i gnojidba kulture, višekratno prašenje strništa i neobrađenih (nezasijanih) poljoprivrednih površina; mehaničke mjere: okopavanje, plijevljenje i pročupavanje biljaka, redovita (višekratna) košnja, tanjuranje; kemijske: uporaba učinkovitih herbicida, koji imaju dozvolu za promet i primjenu u RH za suzbijanje ambrozije.

Iz komunalnog redarstva mole građane da odmah priđu suzbijanju i uklanjanju ambrozije, budući da je reproduktivna moć ambrozije veoma velika, a alergijska bolest stanovništva izazvana njome u porastu. Također upozoravaju da zakon propisuje i novčane kazne zbog neprovođenja mjera suzbijanja i uklanjanja ambrozije. Zakonom propisana novčana kazna za pravnu osobu koja na svojim površinama ne uništi korov, a posebno ambroziju, kreće se od 500 do 5.000 kuna, a za fizičku od 500 do 1.000 kuna.

Za daljnja pitanja i prijave kontakt komunalnog redarstva je: (040) 855 790, 099 732 9660 – Vid Marčec

Poštovani Načelniče,da li se možda razgovaralo na vijeću ili sa bioinstitutom vezano za suzbijanje komaraca. Počelo je razdoblje očito pogodno za razmnožavanje tih krvopija. Možda nije isto na području Općine ali u Lopatincu pogotovo ulica I.L.Ribara u kojoj se nalaze i ribnjaci pogodna je mjesto za razmnožavanje komaraca.Ima li kakvih naznaka vezano za moguće zaprašivanje ? Hvala

Ime: Tihomir | Datum: 25-08-2017 06:10 | Mjesto: Lopatinec

Do sada općina nije provodila zaprašivanje komaraca. Zaprašivanje većinom provode općine uz veće vodene površine. Zaprašivanje samo manjeg segmenta mislim da ne bi puno pomoglo, jer bi se populacijom komaraca iz okoline ubrzo sve vratilo na isto. Provjerit ću što je moguće napraviti s Bioinstitutom.

Pozdrav.

Poštovani,u Ulici Ive Lole Ribara u Lopatincu nalaze se njive koje se ne kose niti obrađuju.Na njima je počela rasti ambrozija koja izaziva jake alergije.Molim Vas da se poduzme nešto u vezi toga.Hvala,lijep pozdrav!

Ime: Ivan | Datum: 24-08-2017 12:25 | Mjesto: Lopatinec

Hvala na informaciji. Proslijeđeno komunalnom redarstvu na postupanje.

Pozdrav.

Poštovani, smatram da ova stranica nije namijenjena prepucavanju ali neke stvari se moraju početi mijenjati. Nitko ne osporava da život na selu ima svoje specifičnosti i (čari). Svatko tko odluči živjeti na selu, računa na to i to je stvar izbora. Isto tako je izbor svakog od nas što će raditi i čime će se baviti; da li poljoprivredom, odnosno ne imati sefa ili raditi za privatnika, otići u inozemstvu ili u drzavnu firmu. Sve je to stvar izbora i bilo kakvo pametovanje o jednom ili drugom poslu nema smisla. Poanta je da jos mjestana ima farmu, ali oni za razliku od prozvanih, počiste za sobom cestu i pridržavaju se reda. Počistiti cestu i ne voziti gnojnicu po največoj vrućini i nisu neki megalomanski zahtjevi a riješili bi nesporazum.

Ime: Anonimus | Datum: 17-08-2017 20:04 | Mjesto: Frkanovec

Ha,ha ipak moram dodati. Poštovana gđo Vinković. Unatoč tome što Vi ne poštujete državnu službu (a pomogla je i Vama) ja Vaš rad izuzetno cijenim i poštujem i skidam kapu ljudima koji samostalno privređuju jer sam i sam član Opg-a i redoviti platiša u državni proračun posebnog poreza i ostalih davanja. Želim samo pravo na friški zrak, da možemo deti veša sušit,da deca mogu slobodno šetati po cesti bez straha da ih napadne nečiji pas,da cesta nije ko pred tri tjedna ,kolomije na asfaltu od gnoja i blata itd. I da se svi skupa držimo nekakvog reda.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 17-08-2017 15:31 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani, Nastavno na prijašnji komentar. Informacije radi. Iz teksta za provedbu mjera Nitratne direktive Radi smanjenja gubitaka dušika (ispiranje, isparavanje), na svim je poljoprivrednim površinama (bez obzira na pokrov) od 15. studenoga do 15. veljače zabranjeno gnojenje gnojnicom i gnojovkom, a gnojenje gnojnicom i gnojovkom raspodjelom po površini bez unošenja u tlo zabranjeno je od 1. svibnja do 1. rujna. (a pogotovo na + 35 stupnjeva pa dok te “zadah superhika” zahvati ???-malo šale) Pismenom dovoljno. Nastavku teksta više nije mjesto na ovom portalu već u određenim institucijama.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 17-08-2017 14:14 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani,molim Vas da se u Frkanovcu pokrene kampanja za zatvaranje farmi.Voljelja bih da se tim ljudima stane na kraj jer su to primitivci koji našem društvu ne trebaju jer stvaraju buku,smrad i uništavaju prometnice.Smatram da bi se tim ljudima trebao pronaći posao u nekoj od državnih služba na obostrano zadovoljstvo primitivaca i profinjenih seljana.Tako će i primitivci imati dugotrajne godišnje odmore koje dosada nisu imali,vremena za ribolov i neće se morati bojati za svoje radno mjesto te hoće li dobiti redovitu plaću jer će vjerojatno biti osigurani za cijeli život bilo potrebe za njihovim radnim mjestom ili ne.Tako će i taj primitivac imati mnogo manje briga bez da vodi računa o vremenskoj prognozi i čim bržem zaoravanju gnojnice te o tome da se ona odvozi što dalje moguće od naselja jer i on ima nos te nema potrebu usmrđivanja sela što je Vaš uviđaj i potvrdio.Zanima me samo tko je korsinji našoj zajednici,primitivci koji ne uređuju samo svoje poljoprivredne površine nego pomažu i onima koji to više ne mogu,izvlače ljude iz snijega u zimi i pomažu pri odvozu drva ili profinjeni seljanin koji redovito šalje službe na teren i iznosi optužbe o nepravilnom zbrinjavanju organskog otpada,a sam tvrdi da zna kako lako hranjive tvari hlape da bi se kasnije čudio smradu koji ostaje u zraku i nakon zaoravanja (njegove se optužbe kasnije dokažu netočnima).Molim zato da se farme što prije zatvore jer ni primitivci nemaju volje svojim poreznim davanjima plaćati ovakvog profinjenog seljanina koji ionako svoju državnu plaću neće potrošiti u Hrvatskoj,već u susjednim zemljama gdje su proizvodi dobri,jeftini i najbitnije-proizvodnja im ne smrdi do Frkanovca.

Ime: Anita Vinković | Datum: 17-08-2017 08:21 | Mjesto: Frkanovec

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.