Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Postovani,Molim vas da nesto poduzmete u vezi poste jer je gotovo nemoguce preuzeti posiljku za ljude koji rade.Lp,Nikola

Ime: Nikola Miljančić | Datum: 19-11-2018 15:35 | Mjesto: Okrugli Vrh

Usluge pošte se sve manje koriste, zbog čega je došlo do skraćivanja radnog vremena. Dogovorili smo s poštom da paket/pismo može preuzeti i druga osoba ako donese obavijest o prispijeću pošiljke. Ranije je pošiljku mogla preuzeti isključivo osoba na koju je naslovljena pošiljka. LP.

poštovani pošto je i Općina djelomični financijer školskog prijevoza djece u našoj školi imao bih nekoliko pitanja:zašto nema prijevoz djece iz škole nakon osmog sata i to nakon prve smjene u petak i druge smjene srijedu i petak a djeca a djeca imaju 8 sati u školi pa moraju ići doma pješice umjesto da ih vozi autobus, tko kontrolira ponašanje vozača istih autobusa pogotovo Vladimira koji se svađa sa djecom i ponekad čak i fotografira mobitelom i zašto djecu iz Frkanovca ne kupe i ostavljaju kod Doma gdje je i uređeno mjesto za to već traže da ga čekaju na križanju sa glavnom cestom, kao i u Malom MIhaljevcu gdje ih ostavlja na cesti a ne na ugibalištu koje tamo postoji

Ime: Zabrinuti Frkanofčar | Datum: 29-09-2018 16:11 | Mjesto: frkanovec

Prijevoz organizira Međimurska županija i osnovna škola, pa je vaše pitanje proslijeđeno ravnatelju škole.

Odgovor ravnatelja:

Poštovani,

dogovor sa  našom općinom Sv.Juraj na Bregu je da ona financira prijevoz učenika poslije izborne nastave. U navedene dane nema izborne nastave već se održava dodatna i dopunska nastava te izvannastavna aktivnost u nekim predmetima pa u te dane nema prijevoza.Što se tiče stajališta u Frkanovcu ono je određeno kod Društvenog doma i tamo se učenici sakupljaju. Stajalište u  M.Mihaljevcu ću provjeriti kod vozača u čemu je problem.

OŠ. Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu
Pleškovec 31
40311 Lopatinec
Ravnatelj: Mladen Beuk,dipl.ing.

Zanima me u vezi rasvjete,posto radimo do 12 i dali bi moglo biti barem do 1 biti rasvjeta

Ime: Marija Novak | Datum: 27-09-2018 17:57 | Mjesto: Zasadbreg

U postupku je dopuna javne rasvjete s 250 novih LED svjetiljki. Nakon završetka postavljanja i izračuna buduće potrošnje u dogovoru s HEP-om ćemo vidjeti dali postoji mogućnost duljeg perioda rada rasvjete.

Planira li se gradnja optičke mreže na području Brezja, i u kojem vremenskom roku? Hvala.

Ime: Luka | Datum: 27-09-2018 13:36 | Mjesto: Brezje

Izrađen je plan izgrađnje optičke mreže za našu općinu.
Projekt „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za grad Mursko Središće i općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova“

Pokušavamo pronaći što povoljniji način financiranja izgradnje mreže kroz EU fondove ili ministarstva. Kao opcija provedeni su razgovori s teleoperaterom Magic-net i dogovarani uvjeti izgradnje mreže za našu općinu.

31.10.2018. otvara se EU natječaj na koji ćemo prijaviti gore navedeni projekt.

Lp.

Poštovaniima li općina kakav propis o ogradamalp

Ime: BRANKO VRBANEC | Datum: 12-09-2018 18:57 | Mjesto: Pleškovec

Da, definiran je propis unutar Prostornog plana.

Članak 27.
Ograde u pravilu nisu obavezan element u omeđivanju građevinskih čestica. Čće su uz
glavne prometnice u funkciji zaštite. Ograde se moraju izvesti na na
čin da ne uzrokuju klizanje tla,
osobito prema prometnici.
Visina izgra
đenog podesta ograničena je na 0,5 m, a do najviše dozvoljene visine 1,5 m ograda
se treba izvesti na na
čin da bude prozirna (u drvu, žičani pleter i sl.) ili da se sastoji od niskog zelenila.
U izgra
đenoj strukturi veće gustoće, kada ograda formira s pročeljem sliku ulice, mora se izvesti
u skladu s postoje
ćim izgrađenim cjelinama.
Ukoliko se na liniji regulacije (prema ulici) ograda predviđa kao živa (zelena) ograda, njena
visina može biti najviše 1,5 m.

Poštovani ,zanima me dali će opčina sufinancirati mjesečne karte za prijevoz srednjoškolaca koji polaze škole van Međimurske županije ? Pošto opčina Belica sufinancira svoje srednjoškolce,bilo bi lijepo da i naša opčina sudjeluje u sufinanciranju mjesečnih karata. Lp,Mihaela

Ime: Mihaela Krnjak | Datum: 12-09-2018 15:05 | Mjesto: Okrugli Vrh

Prijevoz srednjoškolaca do autobusnog kolodvora Čakovec je bez plaćanja. Za međužupanijske linije Ministarstvo obrazovanju sufinancira 75% cijene karte, Međimurska županija sufinancira kartu s 76,00 Kn, a ostatak plaćaju roditelji.

Poštovani, unatrag cca 2 mj obećali ste da je moguce odvodni kanal spojiti na kanalice u Ulici Ive Lole Ribara pa me zanima hoce li se isti iskopati i spojiti na kanalice? Lp!

Ime: Ivan | Datum: 12-09-2018 14:54 | Mjesto: Lopatinec

Koncesionara komunalnih radova OPG Horvat, zadnja dva mjeseca angažirali smo na uređenju šljunčanih puteva (navoz, poravnjanje i valjanje oko 1.000 m3 drobljenog asfalta), košnji bankina… Trenutno su započeli s radovima na zadnjoj fazi sanacije klizišta na groblju.  Nakon groblja započet ćemo s uređenjem odvodnih kanala. Lp.

Ima li naša općina savjet mladih, tko su članovi i tko ih bira i koje su im ovlasti? Kome se obratiti za eventualne prijedloge i pitanja i gdje pronaći više informacija?

Ime: Filip P. | Datum: 10-09-2018 11:46 | Mjesto: Vučetinec

Odluka o osnivanju Savjeta mladih Općine Sveti Juraj na Bregu donijeta je na Općinskom vijeću Općine Sveti Juraj na Bregu kao i Odluka o članovima Savjeta mladih Općine Sveti Juraj na Bregu. S obzirom da članovi nisu aktivni u postupku je donošenje nove Odluke o osnivanju Savjeta Mladih Općine Sveti Juraj na Bregu nakon čega slijedi raspisivanje Javnog natječaja te odabir članova Savjeta mladih. Nakon prihvaćanja navedenih odluka od strane Općinskog vijeća iste će se objaviti na internet stranicama Općine Sveti Juraj na Bregu.

Zanima me da li je moguće da Općina Sv.Juraj na bregu odobri oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade za staračko domačinstvo (bračni par- -osamdesetgodišnjaci) ako se za to dostavi Zahtjev.

Ime: MARIJA | Datum: 23-08-2018 19:56 | Mjesto: BREZJE

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade moguće je temeljem invalidnosti (veća od 70%) i/ili socijalnog statusa (niska primanja). Na općini je potrebno predati zahtjev za oslobođenje s dokumentacijom koja potvrđuje postojanje uvjeta za oslobođenje.

Lp.

Poštovani, zanima me da li općina poduzima nešto u svezi glede ambrozije na području općine? Naime nedaleko od mojeg mjesta boravišta postoje ” plantaže” ambrozije koje nesmetano rastu. Pošto sam astmatičar a i dijete mi je alergično bilo bi zgodno da se to riješi prije totalne “cvatnje”. Dotična “plantaža” nalazi se na području zvano Hajdinjak u Lopatincu.

Ime: Danijel Turek | Datum: 23-08-2018 10:31 | Mjesto: Lopatinec

Poslat ćemo komunalnog redara da provjeri navedeno područje. Lp.

Planira li se gradnja optičke mreže na području općine, konkretno Brezja, i u kojem vremenskom roku? LP

Ime: Dražen Drvoderić | Datum: 10-08-2018 10:38 | Mjesto: Brezje

Izrađen je plan izgrađnje optičke mreže za našu općinu.
Projekt „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za grad Mursko Središće i općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova“

Pokušavamo pronaći što povoljniji način financiranja izgradnje mreže kroz EU fondove ili ministarstva. Kao opcija provedeni su razgovori s teleoperaterom Magic-net i dogovarani uvjeti izgradnje mreže za našu općinu.

Lp.

Poštovani svi, Lijepo bi bilo da svi koji sudjeluju komentarima na ovoj stranici u rubriku ime i prezime upišu svoje prave podatke a ne da se skrivaju iza”zabrinutog frknovčara”, “slalomaša”,”frkanovskog veseljaka” i različitih drugih anonimusa. Ako se već javno iznose određene nepravilnosti treba iza toga i stajati.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 26-07-2018 16:14 | Mjesto: Frkanovec

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.