Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

zanima me tko je zadužen za košnju trave na igralištu u frkanovcu, sada kada nema MO

Ime: zabrinuti frkanofčar | Datum: 07-05-2018 11:36 | Mjesto: frkanovec

Košnju trave obavljati će djelatnici na javnim radovima općine.

Lp.

Lijep pozdrav. Prvo bih pohvalila rad načelnika koji sve radi da nam život u općini bude što bolji, kvalitetniji i lijepši. Svakom stanovniku opcine, od najmlađih do najstarijih.Imam jedan prijedlog, molbu, pitanje…Zašto općina ne plaća boravak drugog, trećeg… djeteta u vrticć u većem iznosu.?. Većina općina, gradova za drugo dijete sufinancira u vecem udjelu boravak djeteta u vrtiću.Mislim da bi to i roditeljima u našoj općini puno značilo za njihov buđet. Hvala

Ime: Mama | Datum: 30-04-2018 21:28 | Mjesto: Zasadbreg

Zahvaljujemo na pohvali za naš rad. Općina sufinancira boravak djeteta u vrtiću s 50% ekonomske cijene. Ukupno 162 djece s područja općine polazi vrtić-jaslice. Na nivou godine za sufinanciranje boravka u vrtiću izdvaja se preko 1.1 milijuna kuna. S početkom godine promijenjen je zakon o financiranju općina pa su nam porezni prihodi porasli, te ćemo nakon polugodišnjeg izvršenja proračuna procijeniti da li možemo povećati sufinanciranje za drugo, treće dijete. Pozdrav.

Poštovanje,Evo kao što sam i naveo vezano za komarce. provjereno od strane “BIOINSTITUTA” službe DDD Štefanec.Zaprašivanje komaraca se sprovodi i već je sprovedeno u Općinama i gradovima koje su tu uslugu naručle od strane Bioinstituta. Općina je ta koja naručuje zaprašivanje i kad se dogovori sa Bioinstitutom onda se čekaju povoljni uvjeti (temperatura i bez vjetra). Ovo je odgovor dobiven 10 min prije pisanja ove poruke. Zato sa sigurnošću mogu demantirati Vaš prvi odgovor koji ste dali na postavljeno pitanje o zaprašivanju komaraca. LP.

Ime: Tihomir | Datum: 30-04-2018 08:44 | Mjesto: Lopatinec

Razgovarao sam prošli tjedan s voditeljicom DDD službe BIOINSTITUTA koja mi je rekla da se trenutno ne provodi zaprašivanje, već se čekaju povoljni uvjeti (temperatura i bez vjetra). U ranijem odgovoru navod o trenutnom neprovođenju zaprašivanja ne znači da ga neke općine nisu ranije obavile. Grad Prelog prošli tjedan je odgodio zaprašivanje. O mogućnosti i korisnosti špricanja u našoj općini nakon pregleda terena, dogovorit ćemo s voditeljicom DDD službe ovaj tjedan. LP.

Nacelnice ajde se vec jednom pokrenite u toj Opcini i konacko pocnite nesto raditi a ne narodu oci zamagljujete. Ima i onih koji prate i konzultiraju se sa drugima u vezi raznih stvari. Nemojte iznasati da Bioinstitut ne provodi jos zaprasivanke komaraca. Vec suprotno je tome. One Opcine koje zele svoje stanovnostvo zastititi od tih krvopija vec su davno dogovorile datum zaprasivanja. Cakovec 27. Opcina Pribislavec 28. 4. a grad Prelog kao sto je vec navedeno bilo. Nije istina da se ne moze odratiti neku korisnu stvar za stanovnistvo nase Opcine. To je sitnica kaju morate hitno poduzeti radi nas stanovnika. Boravak vani na otvorenome ili u dvoristu nemoguc je. Hvala na razumijevanju. A u ponedeljak cu napisat konkretniju informaciji.

Ime: Tihomir | Datum: 28-04-2018 19:07 | Mjesto: Lopatinec

Mene opet zanima, kada ćemo se priključiti na kanalizaciju, tj. priključak na vodu, u vezi ulice Ljudevita Gaja u Lopatincu (napominjem da Vam je odavno plaćen komunalni doprinos), rekli ste u proljeće, eto ….sad je proljeće….Kada će se šljunčati makadan u ulici Ljudevita Gaja jer ćemo kotače od automobila ostaviti u šahtovima od kanalizacije?

Ime: BOJANA | Datum: 27-04-2018 17:15 | Mjesto: Mačkovec

U srijedu 3.5. na lokaciji Ljudevita Gaja s vlasnicima parcela Međimurske vode utvrdit će trasu za gradnju vodovodne mreže.  Nakon pregleda nerazvrstanih cesta od strane mjesnih odbora započet ćemo održavanje prometnica. Lp. Anđelko.

Nastavno na odgovor za komarce. http://emedjimurje.rtl.hr/grad-cakovec-1/najezda-komaraca-grad-cakovec-krece-u-borbu-s-krvopijamahttp://emedjimurje.rtl.hr/grad-prelog-1/krvopije-grad-prelog-krece-u-borbu-protiv-komaracaOvo su dva linka u kojima se nalazi demant na Vaš odgovor.Ali pohvalno da će se raspraviti o tom problemu, a nadam se da će se i nešto poduzeti. S poštovanjem.

Ime: Tihomir | Datum: 27-04-2018 08:48 | Mjesto: Lopatinec

Informacije u odgovoru slobodno možete provjeriti na BIOINSTITUTU. Lp. Anđelko.

Poštovani, Prateći novosti na stranicama Općine (barem koje su nam javno dostupne) –program održavanje komunalne infrastrukture za 2018, program gradnje objekata komunalne infrastrukture i ostalih programa i planova nigdje baš ne nalazim ništa vezano uz samo mjesto Frkanovec (ili mi promaklo). Svjestan sam da mještani Frkanovca nisu izabrali mjesni odbor, svjestan sam i toga da možda i nije baš u redu iz topline doma pred računalom iznositi nekome „kritike“ odnosno zamolbe, međutim netko mora podmetnuti leđa pa i takve stvari odraditi jer drugačije očito ne ide.Osobno kao i većina mještana uplaćujem uredno komunalnu naknadu (sramota za one koji financijski mogu a ne odrađuju svoju obvezu prema društvu, mada bi bilo ok javno objaviti podatke neplatiša i konačno riješiti dugove ako ih ima) . Prema podacima sa vlastite obračunske isprave za isplatu plaće mjesečno se uplaćuje porez na dohodak sa naznakom primatelja – Sveti Juraj na Bregu. Nadalje, npr. naknade za „legalizaciju“ objekata uplaćuju se na račun općine itd.Pa ako samo zbrojim uplate vlastite obitelj unatrag petnaestak godina dolazi se do lijepe svote. Jest da je to kap u moru ukupne visine godišnjih troškova plaćanja npr. javne rasvjete. Međutim, puta broj obitelji, pa puta ……Pa stoga ovim putem molim da se našim školarcima na mjestu okretišta busa konačno izgradi adekvatna nadstrešnica (djeca čekaju bus i na kiši i na vjetru stisnuti uz privatnu kuću). Vjerujem da će se naći sredstva.Molim također ponovno komunalnog redara da prođe kroz naselje po nerazvrstanim cestama i da se nakon toga pokrpaju rupe (konkretno ulica Vodeninski breg je u katastrofalnom stanju) , da se sredi konačno i bankina navozom šljunka ili nekog drugog materijala, da se provjeri ako je negdje koji odvodni jarak „začepljen“ pa da se i to sanira.U nadležnosti komunalnog redara između ostalog je da obilazi općinu i uklanja nepravilnosti a ne samo na poziv mještana. Recimo, utvrđivanje vlasnika pasa koji slobodno šeću i pogotovo, agresivni su, ali ne na način da vlasnik psa doleti mještaninu već nakon tri sekunde nakon poziva upućenog komunalnom redaru „ti si me prijavil ,aaa“ ha.ha. Zatim tu su izljevi oborinskih voda na nerazvrstane prometnice i sl. Uglavnom mišljenja sam i želje da ako već izvršavamo obaveze prema društvu tj. općini uplatom poreza ,naknada i ostalog, red je da konačno i osjetimo sami u neku ruku povrat tih uplata npr. u vidu vožnje po normalnoj cesti, u vidu ne izlijevanja oborinskih voda sa privatnih kuća na prometnicu pa dalje u privatna dvorišta,zatim da se naši školarci više ne smrzavaju na vjetru , kiši i snijegu čekajući školski bus.Nisam spomenuo nikakve želje za velikim ulaganjima u samo mjesto Frkanovec, već su to stvari koje se mogu riješiti redovitim održavanjem prometnica i bankina, samim informiranjem mještana o nekim stvarima, određenim provjerama komunalnog redara itd. S poštovanjem,Tomislav Kežman

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 27-04-2018 07:47 | Mjesto: Frkanovec

Veliki dio sredstava koji građani uplaćuju u proračun vraća im se kroz sufinaciranje jaslica – vrtića, prijevoza učenika, udžbenika, stipendija, prehrane, jednokratnih pomoći,… Sredstava uložena u izgradnju vrtića, škole nisu vezana uz pojedino naselje. Autobusno stajalište za djecu dogovoreno je da bude uz dom kulture, gdje postoji nadstrešnica uz objekt i sjenica. Ukoliko to nije dovoljno možemo dogovoriti poboljšanja.
Tražene komunalne radove provodit ćemo tijekom mjeseca svibnja. Za naselje Frkanovec imamo prijavljen projekt završetka radova na domu kulture i izrađujemo projektnu dokumentaciju za sustav odvodnje otpadnih voda. Nedavno su zamijenjene stare živine svjetiljke s LED svjetiljkama te završavamo projektiranje dopune javne rasvjete (svjetiljka na svakom drugom stupu).

Poštovani načelniče,Obzirom da su počeli topliji dani a prije toga je kumovalo kišno razdoblje pogodno za razvoj krvopija “KOMARICA”. Moje pitanje je da li Općina ima u planu zaprašivanje protiv komarica? Jer ako se ovako nastavi kako je krenulo a krenulo je dosta rano, mišljenja sam da će nam do završetka ljeta isisati svu krv iz naših tijela.Hvala,LP

Ime: Tihomir | Datum: 23-04-2018 09:31 | Mjesto: Lopatinec

Konzultirali smo se s BIOINSTITUTOM koji objašnjava veliku količinu komaraca zbog izuzetno natopljenog terena vodom od snijega i nedavnih kiša. Radi se o generaciji naplavnih komaraca koji se množe na svim terenima, a sušenjem terena će nestati.

Trenutno ne provode špricanje nego se čeka podizanje temperature. O mogućnosti i korisnosti špricanja u našoj općini raspravit ćemo drugi tjedan.

Poštovani,zanima me koga kontaktirati(tko je nadležan;komunalni redar ili policija?) kada traktori koji obrađuju njive ostave hrpe zemlje na asfaltiranim općinskim ulicama cca 500-800m,tj ne očiste ulice za sobom.Lijep pozdrav!

Ime: Ivan | Datum: 17-04-2018 16:36 | Mjesto: Lopatinec

Nanošenjem zemlje na prometnicu ugrožava se sigurnost prometa i zbog toga se može zvati policija. Također možete informaciju javiti i komunalnom redaru na mobitel  099 732 9660.

Lijep pozdrav.

Postovani nacelnice, na opcinskim stranicama bilo je objavljeno da ce biti javna rasprava o gospodarenju otpadom. Zanima me kad je bila i ako je bila(vrijeme i mjesto odrzavanja javne rasprave)? Morate biti svjesni da nemaju svi interneta pa da nisu mogli onda biti ni obavjesteni o navedenoj raspravi! Bilo bi dobro da sazovete zbor gradjana kako bi svatko od prisutnih mogao dati svoj prijedlog , misljenje ali i saslusati druge. Mislim da se na taj nacin moze donjeti kvalitetno rjesenje. Razmislite o tome.Lp

Ime: Tihomir | Datum: 14-04-2018 10:38 | Mjesto: Lopatinec

Javno savjetovanje provedeno je temeljem dokumentacije koja je objavljena na Internet stranicama općine i trajalo je 30 dana. Općinsko  vijeće donijelo je „Odluku o  načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području  Općine Sveti Juraj na Bregu „ 31.1.2018. na 5. sjednici. Odluka je objavljena pod izbornikom Dokumenti\Odluke i pravilnici.

LP.

Da li će se već jednom poduzeti nešto o psima koji slobodno setkaraju kako po cesti tako i po tudjim dvorištima? Misljenja sam da bi komunalni redar morao biti malo vise aktivan na terenu u svim selima na području Općine, a ne da je zaposlen na 4 sata u Općini Sv.Juraj na Bregu a 4 u Općini Štrigova.(zaključak prema vidjenome iz općinskih stranica obiju Općina). Kako na taj način moze nešto adekvatno riješavati? Molim Vas ako sam u krivo da me ispravite kako ne bih iznosio neistinite informacije. Lp

Ime: Tihomir | Datum: 04-04-2018 20:20 | Mjesto: Lopatinec

Općina je prva u Međimurju provela evidenciju pasa te pozvala vlasnike na cijepljenje i čipiranje pasa. Trošak čipiranja pokriva se iz općinskog proračuna. Nabavljen je čitač čipova za lakše utvrđivanje vlasnika.

Vlasnicima je poslan dopis i letak s informacijama o zakonskim obvezama kod držanja pasa. Temeljem prijava mjesnih odbora, građana, kontrole komunalnog redara s ulica se uklanjaju psi lutalice. Trošak hvatanja psa pokriva općina, a ako je pas čipiran vlasnik. Komunalni redar  u toku tjedna tri dana radi u Općini Sveti Juraj na Bregu, a po jedan dan u Štrigovi i Gornjem Mihaljevcu.

Poštovani, interesira me kada i gdje je objavljen poziv o predlaganju kandidata za općinsku nagradu povodom Dana općine. Kako pratim većinu elektronskih medija, nigdje nisam primijetio objavu, a mislio sam i ove godine nekoga predložiti. Ili možda javnost nije trebala predlagati? Ispričavam se ako mi je objava promaknula. Pozdrav.

Ime: Dragutin Barlek | Datum: 29-03-2018 19:52 | Mjesto: Brezje

Da, objava vam je promaknula. Na internet stranicama općine 6.3.2018. objavljen je „Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja“. Također 5.3.2018. poziv je objavljen u Listu Međimurje.

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.