Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovani,ulicom I.L.Ribara postavljene su kanalice do polovice ulice,tj.do kbr. 11a(obitelji Zadravec),a nadalje,daljnom duljinom ulice,gdje nema kanalica,kod većih padalina dolazi do slijevanja oborinskih voda sa njiva u dvorista mještana,pa molim Vas da se sanira taj dio ulice od kbr 11 do kraja ulice kbr 24 daljnim postavljanjem kanalica.Molim Vas da se ne očitujete odgovorom da se čeka izgradnja kanalizacije,jer znamo da to toga neće doći u skoroj budućnosti. Lp!

Ime: Ivan | Datum: 16-07-2018 13:09 | Mjesto: Lopatinec

Postovani. 7.mj. je tu, a po pitanju saniranja prometnica od šteta nastalih utjecajem zime i ostalog još ništa se nije poduzelo. Konkretno, Vodeninski breg, bankine su u katastrofalnom stanju, rupe na asfaltu,na jednom dijelu u duzini od nekoliko metara i širine 50cm kompletni asfalt je potonu i sav je zmrvljen. Molio bi da nadležne osobe odrade svoj posao i da se konacno to sanira.Bilo je rečeno da će se to obaviti u 5mj.,ali….Hvala.lp

Ime: Dominik | Datum: 08-07-2018 09:08 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani mještani i mještanke naselja Lopatinec. Obzirom da su sve topliji i vrući dani, a sa njima i velike sparine, kroz dan se sklonimo u svoje domove i zatvorimo prozore,vrata i spustimo rolete . U večernjim satima kada temperatura padne svi polako otvaramo zatvorenoe kako bi provjetrili svoje domove. Kad gle čuda, postoje pojedinci koji si očito neznaju prermisliti da paljenje korova,trave i ostalog otpada ugrožava ostale mještane jer dim koji se proteže čitavim kvartom dovodi čak i do problema s disanjem. Nadam se da će se pojedinci prepoznati i drugi put prije nego zapale upeljač ili šibicu razmisliti i o drugim mještanima koji žive u blizini. LP

Ime: Tihomir | Datum: 21-06-2018 19:25 | Mjesto: Lopatinec

Zanima me da li Općina financira mikročipiranje pasa tokom cijele ove 2018 godine i ako da, na koji način se to pravo ostvaruje?

Ime: Denis Miljančić | Datum: 09-06-2018 19:38 | Mjesto: Okrugli Vrh

Da, općina financira mikročipiranje tijekom cijele 2018. godine. Cijepljenje i mikročipiranje obavite u BIOINSTITUT-u Čakovec. Dovoljno je da pokažete osobnu iskaznicu da ste stanovnik Općine Sveti Juraj na Bregu. Cijepljenje plaćate sami, a mikročipiranje je bez plaćanja.

Pozdrav.

Tekst u novinama podsjetio me na nesto sto zanima vjerojatno sve zitelje nase opcine, iako znam da nije nadleznost opcine i nacelnika, ali svakako cu pitati. Je li ikad itko odgovarao za katastrofu koja se dogodila 2008. s nasom zupnom crkvom? Koliko kuzim iz teksta, Crkva nerado o tome govori, a mislim da nasi zupljani i opcenito stanovnici opcine zasluzuju biti informirani i o tome, cudi me da je takav zlocin protiv kulture tako neprimjeceno prosao, cak i ja bih zaboravio da nije bilo nedavnih novinskih tekstova o tome. Pozdrav!

Ime: Robert H. | Datum: 05-06-2018 13:45 | Mjesto: Zasadbreg

Nažalost ni općina nema više informacija od onih koji se pojavljuju u medijima. U nastavku odgovor Varaždinske biskupije: http://emedjimurje.rtl.hr/opcenito/varazdinska-biskupija-o-krivnji-urusavanja-ckve-u-svetom-jurju-na-bregu

Poštovani, Puna podrška prelasku OŠ Ivana Gorana Kovačića pod ingerenciju Općine Sveti Juraj na Bregu. Još da i vrtić općina preuzme u svoje ruke …

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 29-05-2018 07:45 | Mjesto: Frkanovec

zanima me tko je zadužen za košnju trave na igralištu u frkanovcu, sada kada nema MO

Ime: zabrinuti frkanofčar | Datum: 07-05-2018 11:36 | Mjesto: frkanovec

Košnju trave obavljati će djelatnici na javnim radovima općine.

Lp.

Lijep pozdrav. Prvo bih pohvalila rad načelnika koji sve radi da nam život u općini bude što bolji, kvalitetniji i lijepši. Svakom stanovniku opcine, od najmlađih do najstarijih.Imam jedan prijedlog, molbu, pitanje…Zašto općina ne plaća boravak drugog, trećeg… djeteta u vrticć u većem iznosu.?. Većina općina, gradova za drugo dijete sufinancira u vecem udjelu boravak djeteta u vrtiću.Mislim da bi to i roditeljima u našoj općini puno značilo za njihov buđet. Hvala

Ime: Mama | Datum: 30-04-2018 21:28 | Mjesto: Zasadbreg

Zahvaljujemo na pohvali za naš rad. Općina sufinancira boravak djeteta u vrtiću s 50% ekonomske cijene. Ukupno 162 djece s područja općine polazi vrtić-jaslice. Na nivou godine za sufinanciranje boravka u vrtiću izdvaja se preko 1.1 milijuna kuna. S početkom godine promijenjen je zakon o financiranju općina pa su nam porezni prihodi porasli, te ćemo nakon polugodišnjeg izvršenja proračuna procijeniti da li možemo povećati sufinanciranje za drugo, treće dijete. Pozdrav.

Poštovanje,Evo kao što sam i naveo vezano za komarce. provjereno od strane “BIOINSTITUTA” službe DDD Štefanec.Zaprašivanje komaraca se sprovodi i već je sprovedeno u Općinama i gradovima koje su tu uslugu naručle od strane Bioinstituta. Općina je ta koja naručuje zaprašivanje i kad se dogovori sa Bioinstitutom onda se čekaju povoljni uvjeti (temperatura i bez vjetra). Ovo je odgovor dobiven 10 min prije pisanja ove poruke. Zato sa sigurnošću mogu demantirati Vaš prvi odgovor koji ste dali na postavljeno pitanje o zaprašivanju komaraca. LP.

Ime: Tihomir | Datum: 30-04-2018 08:44 | Mjesto: Lopatinec

Razgovarao sam prošli tjedan s voditeljicom DDD službe BIOINSTITUTA koja mi je rekla da se trenutno ne provodi zaprašivanje, već se čekaju povoljni uvjeti (temperatura i bez vjetra). U ranijem odgovoru navod o trenutnom neprovođenju zaprašivanja ne znači da ga neke općine nisu ranije obavile. Grad Prelog prošli tjedan je odgodio zaprašivanje. O mogućnosti i korisnosti špricanja u našoj općini nakon pregleda terena, dogovorit ćemo s voditeljicom DDD službe ovaj tjedan. LP.

Nacelnice ajde se vec jednom pokrenite u toj Opcini i konacko pocnite nesto raditi a ne narodu oci zamagljujete. Ima i onih koji prate i konzultiraju se sa drugima u vezi raznih stvari. Nemojte iznasati da Bioinstitut ne provodi jos zaprasivanke komaraca. Vec suprotno je tome. One Opcine koje zele svoje stanovnostvo zastititi od tih krvopija vec su davno dogovorile datum zaprasivanja. Cakovec 27. Opcina Pribislavec 28. 4. a grad Prelog kao sto je vec navedeno bilo. Nije istina da se ne moze odratiti neku korisnu stvar za stanovnistvo nase Opcine. To je sitnica kaju morate hitno poduzeti radi nas stanovnika. Boravak vani na otvorenome ili u dvoristu nemoguc je. Hvala na razumijevanju. A u ponedeljak cu napisat konkretniju informaciji.

Ime: Tihomir | Datum: 28-04-2018 19:07 | Mjesto: Lopatinec

Mene opet zanima, kada ćemo se priključiti na kanalizaciju, tj. priključak na vodu, u vezi ulice Ljudevita Gaja u Lopatincu (napominjem da Vam je odavno plaćen komunalni doprinos), rekli ste u proljeće, eto ….sad je proljeće….Kada će se šljunčati makadan u ulici Ljudevita Gaja jer ćemo kotače od automobila ostaviti u šahtovima od kanalizacije?

Ime: BOJANA | Datum: 27-04-2018 17:15 | Mjesto: Mačkovec

U srijedu 3.5. na lokaciji Ljudevita Gaja s vlasnicima parcela Međimurske vode utvrdit će trasu za gradnju vodovodne mreže.  Nakon pregleda nerazvrstanih cesta od strane mjesnih odbora započet ćemo održavanje prometnica. Lp. Anđelko.

Nastavno na odgovor za komarce. http://emedjimurje.rtl.hr/grad-cakovec-1/najezda-komaraca-grad-cakovec-krece-u-borbu-s-krvopijamahttp://emedjimurje.rtl.hr/grad-prelog-1/krvopije-grad-prelog-krece-u-borbu-protiv-komaracaOvo su dva linka u kojima se nalazi demant na Vaš odgovor.Ali pohvalno da će se raspraviti o tom problemu, a nadam se da će se i nešto poduzeti. S poštovanjem.

Ime: Tihomir | Datum: 27-04-2018 08:48 | Mjesto: Lopatinec

Informacije u odgovoru slobodno možete provjeriti na BIOINSTITUTU. Lp. Anđelko.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.