Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Lijep pozdrav! Ne znam tko je zadužen za ažuriranje popisa udruga u Općini? Postojeći popis datira iz 2012. godine, pa se može reći da je potpuno bezvrijedan.

Ime: Damir Babić | Datum: 18-03-2018 10:44 | Mjesto: Lopatinec

Popis je ažuran sa siječnjom 2018. i nalazi se na izborniku Dokumenti\Udruge \Popis udruga u općini Sveti Juraj na Bregu – siječanj 2018.

Poštovani,Zanima me da li općina Sv.Juraj na Bregu potpomaže prilikom kupnje ili adaptacije nekretnina?

Ime: Blanka | Datum: 14-03-2018 18:36 | Mjesto: Zasadbreg

Trenutno općina u svojim programima pomoćima građanima nema potpomaganje kupovine ili adaptacije nekretnina.

Poštovani ,pošto se niko ne javlja iz komunalne službe zamolio bi da se sa ralicom prođu sve ulice na području sela Zasadbrega barem dva puta dnevno zbog stvaranja snježnih nanosa ,jer nije dobro da su nam auti ralice.

Ime: Mario | Datum: 27-02-2018 12:18 | Mjesto: Zasadbreg

Poštovani, kada mislite očistiti sporedne ulice u Zasadbregu, ona koja ide prema Knezovcu je čisti led, a i uska je tako da je jako opasna, kočiti se ne može, nema mjesta da se 2 auta mimoiđu pa će nastati veliki problem ako se na zaleđenoj cesti treba prikočiti, glavne ceste su OK, pa mislim da ne bi trebao biti problem posoliti i ovu i ostale sporedne ulice jer će temperature jako pasti, a ljudi moraju ujutro na posao. Srdačan pozdrav.

Ime: Igor Bistrović | Datum: 25-02-2018 18:18 | Mjesto: Zasadbreg

U ponedjeljak dobivamo nove količine soli i u toku dana biti će posipane ulice. Pozdrav.

Poštovani, Nastavno na temu dječjeg vrtića. Cijena vrtića koji je u vlasništvu općine Šenkovec a koju plaćaju svi roditelji za prvo dijete iznosi 520 kn što je za 80 kn manje mjesečno nego cijena vrtića u Brezju s time da je u vrtiću Žibeki Brezje cijena za drugo dijete ista tj. 600 kn.a da ne spominjem” sitnice” naplata 520 kn mjesečno za dijete koje je cijeli mjesec doma (i to tek na zamolbu) tj. ne pohađa vrtić ,pa još općina polovicu itd. Pa sad ako se već troši općinski novac za održavanja, ulaže se u infrastrukturu itd. logično bi bilo otvoriti općinski vrtić i cjelina je zatvorena,općini ekonomski isplativa, sa bolje plaćenim djelatnicama i ono najbitnije od svega roditeljima sa PRIHVATLJIVOM CIJENOM. Znam da je sasvim lako natipkati nešto u toplini doma i “biti general poslije bitke” nego sprovesti to u stvarnosti,ali vjerujte imat ćete podršku gotovo svih roditelja u vezi ideje osnivanja vrtića u vlasništvu općine.Kako sam spomenuo ekonomski isplativo za općinu,ekonomski isplativo za roditelje, bolje plaće djelatnicama koje su i zaslužile obzirom na vrstu posla.Zadovoljni svi. S poštovanjem, Tomsilav Kežman

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 23-02-2018 06:46 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani,Da li ste možda razmišljali o osnivanju dječjeg vrtića u vlasništvu općine (prema dobivenoj informaciji dio inventara postojećih vrtića je u vlasništvu općine kao i održavanje travnjaka). Ako se ne varam u općini Šenkovec se nalazi vrtić u vlsaništvu općine. Prema dobivenoj informaciji ekonomski isplativ Zarađeni novac ostaje unutar općine, djelatnici imaju primanja sukladno stručnoj spremi i da ne nabrajam prednosti.Vjerojatno ima i nedostataka međutim naš vrtić, naša djeca i najbitnije novac ostaje u općini.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 21-02-2018 07:06 | Mjesto: Frkanovec

Da i ta mogućnost se uzima u obzir. U Šenkovcu je vrtić u vlasništvu Općine, ali je i cijena po polazniku viša nego je u Lopatincu i Brezju. U općini Strahoninec prije par godina vrtić je prenijet iz općinskog u privatno vlasništvo. Travnjake uz dječja igrališta održavamo kroz javne radove, jer ga koriste sva djeca van radnog vremena vrtića. Nažalost, da postoji nesrazmjer  plaća odgojiteljica u privatnim i javnim vrtićima. Za sad na vrtiće u općini nemam bitnih prigovora roditelja, zapravo više je pohvala. Vrtići trenutno imaju važeće ugovore o najmu, a kad isteknu moguće su promjene.

Poštovani,želim Vas obavjestiti da u Lopatincu, u Ulici Ive Lole Ribara,rasvjetni stup broj 10(oznaka stupa) se konstantno pali i gasi,dok rasvjetni stup broj 15 uopće ne svijetli.Molim Vas za sanaciju ovog problema radi sigurnosti djece i pješaka.Hvala,lp

Ime: Ivan | Datum: 14-02-2018 06:20 | Mjesto: Lopatinec

Hvala na obavijesti. Prijavljeno je komunalnom redarstvu i sanacija slijedi. LP. Anđelko

Kako je moguće obavijest o izmjenama i dopunama prostornog plana naše općine objaviti sa danom 15.01.2018.god.,a prijedloge na tu temu zaprimati do 15.02.2017.god.(lapsus calami).l.p. MARIJAN

Ime: MARIJAN KOVAČIĆ | Datum: 07-02-2018 20:05 | Mjesto: VUČETINEC 30A

Moja greška kod pisanja vijesti. Ispravljeno i hvala na upozorenju. Lp. Anđelko

Poštovani,dali se je u općini razmišljalo o izgradnji vidikovca na najvišoj točci međimurja Mohokosu? ,Znamo da je bila inicijativa za Štrigovu no mislim da bi u našoj općini dobro došla još jedna znamenitost uz našu crkvu po kojoj bi bili prepoznatljivi ne samo u Međimurju nego i šire,da ne govorim o turističkom potencijalu i vinskom turizmu i raznim drugim beneficijima tog projekta. Također tu su sredstva iz EU fondova ne moramo daleko gledati možemo i kopirati primjer Lendavskih gorica .Treba uvijek biti prvi i mislim da nam je to prilika koju treba ugrabiti sada a ne sutra. l.p

Ime: Darko | Datum: 03-02-2018 09:46 | Mjesto: Brezje

Međimurska županije planira izgradnju tri vidikovca na području gornjeg Međimurja. Jedan je predviđen na lokaciji Mađerkin breg u Štrigovi, a nama najbliži planira se izgraditi u Vukanovcu.

Parcela na kojoj se nalazi Mohokos nalazi se u vlasništvu Međimurskih voda. Općina ima izrađen idejni projekt vidikovca na lokaciji parkirališta između Crkve i restorana Arka.

LENDAVSKE GORICE https://sl.wikipedia.org/wiki/Vinarium_(stolp)  Vinarium (stolp) – Stolp je stal skoraj 1,8 milijona €, od tega je bilo 950.000 evrov evropskih sredstev, ostalo pa je prispevala Občina Lendava, ki je tudi lastnik tega stolpa.

VIDIKOVCI MEĐIMURJA http://urbia.hr/portfolio-items/vidikovci-medimurja/

Hvala vam na ideji.

LP. Anđelko

Čitam kako se mogu mještani javiti u svezi novog prostornog plana (ako žele), ja mislim da niste još uredili ulicu Ljudevita Gaja , a već bi nešto drugo radili. Konkretno za komunalni doprinos koji Vam je plaćeni u iznosu od 12.000,00 kn, ja vode nemam (priključka), cesta je asfaltirana do polovice ulice. Kanalizacija ide po našem zemljištu, a ja kanalizacije nemam. Koja ironija. Molim Vas da se trgnete i Vi u općini i riješite probleme koji su tu godinama neriješeni, jer pare ste dobilii,lp

Ime: Kiš | Datum: 02-02-2018 07:24 | Mjesto: Mačkovec

Zbog nemogućnosti produženja vodovodne mreže s nižeg dijela ulice (zbog dužine mreže i preniskog pritiska) potrebno je ostatak ulice Ljudevita Gaja spojiti na ulicu koja se nalazi položajno više. Spoj između ulica za vodovodnu mrežu prelazi preko privatnih parcela i nažalost prve dvije opcije koje su dogovorene nisu provedene zbog kasnijih promjena uvjeta koje su postavljali vlasnici.

Cijelom trasom ulice dužine 1.100 metara, izvedena je kanalizacijska mreža, a asfaltirana je u dužini 600 metara i širini od 3 m. Cijena pripreme podloge i asfaltiranja iznosi oko 200 Kn/m2, a vrijednost pojedinačnog priključka na kanalizaciju iznosi oko 40.000 Kn kojeg mještani dobivaju bez plaćanja.

Treća opcija trase je dogovorena i ugovorena te će se napravit spoj mreže na Vinogradsku ulicu. Čim dozvole vremenski uvjeti započet će se s radovima.

Poštovani. Vec se nekoliko dana zaredom ruši šuma u Frkanovcu, između kućnog broja 18 i 19,drva se odvoze kamijonom pilane Novak. Zanima me da li je kontrola u nadležnosti komunalnog redara ili se treba obratiti šumariji. Po viđenom ruši se jedan cijeli dio šume.

Ime: Dominik Kniplić | Datum: 31-01-2018 12:08 | Mjesto: Frkanovec

Kontrola nije u nadležnosti komunalnog redara, ali će izaći na teren i u suradnji sa šumarijom provjeriti dali je rušenje legalno. LP.

Poštovani,Kada možemo očekivati početak izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Frkanovec a posebice u dijelu Vodeninski breg obzirom da se sustav u toj ulici povezuje sa “čvorištem”Merhatovec.Hvala.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 30-01-2018 13:05 | Mjesto: Frkanovec

U postupku je procjena mogućnosti spajanja ostatka Zasadbrega i Vodeninskog brega u Frkanovcu na sustav aglomeracije Čakovec. Planirani spoj je na prepumpnu stanicu Žiškovec. Nakon izrade procjene odlučit će se dali ide spoj na aglomeraciju ili se ide s zasebnim pročistačem Merhatovec. Nakon odluke kreće se u izradu glavnog projekta i prijava na EU fond za financiranje.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.