Link na sva prijašnja pitanja: Sva pitanja

Poštovaniima li općina kakav propis o ogradamalp

Ime: BRANKO VRBANEC | Datum: 12-09-2018 18:57 | Mjesto: Pleškovec

Da, definiran je propis unutar Prostornog plana.

Članak 27.
Ograde u pravilu nisu obavezan element u omeđivanju građevinskih čestica. Čće su uz
glavne prometnice u funkciji zaštite. Ograde se moraju izvesti na na
čin da ne uzrokuju klizanje tla,
osobito prema prometnici.
Visina izgra
đenog podesta ograničena je na 0,5 m, a do najviše dozvoljene visine 1,5 m ograda
se treba izvesti na na
čin da bude prozirna (u drvu, žičani pleter i sl.) ili da se sastoji od niskog zelenila.
U izgra
đenoj strukturi veće gustoće, kada ograda formira s pročeljem sliku ulice, mora se izvesti
u skladu s postoje
ćim izgrađenim cjelinama.
Ukoliko se na liniji regulacije (prema ulici) ograda predviđa kao živa (zelena) ograda, njena
visina može biti najviše 1,5 m.

Poštovani ,zanima me dali će opčina sufinancirati mjesečne karte za prijevoz srednjoškolaca koji polaze škole van Međimurske županije ? Pošto opčina Belica sufinancira svoje srednjoškolce,bilo bi lijepo da i naša opčina sudjeluje u sufinanciranju mjesečnih karata. Lp,Mihaela

Ime: Mihaela Krnjak | Datum: 12-09-2018 15:05 | Mjesto: Okrugli Vrh

Poštovani, unatrag cca 2 mj obećali ste da je moguce odvodni kanal spojiti na kanalice u Ulici Ive Lole Ribara pa me zanima hoce li se isti iskopati i spojiti na kanalice? Lp!

Ime: Ivan | Datum: 12-09-2018 14:54 | Mjesto: Lopatinec

Koncesionara komunalnih radova OPG Horvat, zadnja dva mjeseca angažirali smo na uređenju šljunčanih puteva (navoz, poravnjanje i valjanje oko 1.000 m3 drobljenog asfalta), košnji bankina… Trenutno su započeli s radovima na zadnjoj fazi sanacije klizišta na groblju.  Nakon groblja započet ćemo s uređenjem odvodnih kanala. Lp.

Ima li naša općina savjet mladih, tko su članovi i tko ih bira i koje su im ovlasti? Kome se obratiti za eventualne prijedloge i pitanja i gdje pronaći više informacija?

Ime: Filip P. | Datum: 10-09-2018 11:46 | Mjesto: Vučetinec

Odluka o osnivanju Savjeta mladih Općine Sveti Juraj na Bregu donijeta je na Općinskom vijeću Općine Sveti Juraj na Bregu kao i Odluka o članovima Savjeta mladih Općine Sveti Juraj na Bregu. S obzirom da članovi nisu aktivni u postupku je donošenje nove Odluke o osnivanju Savjeta Mladih Općine Sveti Juraj na Bregu nakon čega slijedi raspisivanje Javnog natječaja te odabir članova Savjeta mladih. Nakon prihvaćanja navedenih odluka od strane Općinskog vijeća iste će se objaviti na internet stranicama Općine Sveti Juraj na Bregu.

Zanima me da li je moguće da Općina Sv.Juraj na bregu odobri oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade za staračko domačinstvo (bračni par- -osamdesetgodišnjaci) ako se za to dostavi Zahtjev.

Ime: MARIJA | Datum: 23-08-2018 19:56 | Mjesto: BREZJE

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade moguće je temeljem invalidnosti (veća od 70%) i/ili socijalnog statusa (niska primanja). Na općini je potrebno predati zahtjev za oslobođenje s dokumentacijom koja potvrđuje postojanje uvjeta za oslobođenje.

Lp.

Poštovani, zanima me da li općina poduzima nešto u svezi glede ambrozije na području općine? Naime nedaleko od mojeg mjesta boravišta postoje ” plantaže” ambrozije koje nesmetano rastu. Pošto sam astmatičar a i dijete mi je alergično bilo bi zgodno da se to riješi prije totalne “cvatnje”. Dotična “plantaža” nalazi se na području zvano Hajdinjak u Lopatincu.

Ime: Danijel Turek | Datum: 23-08-2018 10:31 | Mjesto: Lopatinec

Poslat ćemo komunalnog redara da provjeri navedeno područje. Lp.

Planira li se gradnja optičke mreže na području općine, konkretno Brezja, i u kojem vremenskom roku? LP

Ime: Dražen Drvoderić | Datum: 10-08-2018 10:38 | Mjesto: Brezje

Izrađen je plan izgrađnje optičke mreže za našu općinu.
Projekt „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za grad Mursko Središće i općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova“

Pokušavamo pronaći što povoljniji način financiranja izgradnje mreže kroz EU fondove ili ministarstva. Kao opcija provedeni su razgovori s teleoperaterom Magic-net i dogovarani uvjeti izgradnje mreže za našu općinu.

Lp.

Poštovani svi, Lijepo bi bilo da svi koji sudjeluju komentarima na ovoj stranici u rubriku ime i prezime upišu svoje prave podatke a ne da se skrivaju iza”zabrinutog frknovčara”, “slalomaša”,”frkanovskog veseljaka” i različitih drugih anonimusa. Ako se već javno iznose određene nepravilnosti treba iza toga i stajati.

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 26-07-2018 16:14 | Mjesto: Frkanovec

Zašto naša općina ne napravi optičku mrežu kao npr Šenkovec

Ime: Branko Vrbanec | Datum: 25-07-2018 16:35 | Mjesto: PLEŠKOVEC

Izrađen je plan izgrađnje optičke mreže za našu općinu. Pokušavamo pronaći što povoljniji način financiranja izgradnje mreže kroz EU fondove ili ministarstva. Izgradnja mreže u Svetom Jurju na Bregu daleko je zahtjevnija nego u Šenkovcu, jer smo površinski pet puta veći.

Lp.

Lijepi pozdrav iz Frkanovca! Nadam se da uživate u ljetnim danima kao svi ostali građani općine Sv. Juraj na Bregu, ali moram se požaliti da mi u ulici Vodeninski breg baš i nemamo razloga za uživanje jer nam je kolnik u katastrofalnom stanju –od rupa, starosti te širine samog konika kojim se ozbiljno narušuje sigurnost prometa naših mještana. Pitanje je vremena kada će netko sletjeti sa kolnika ili oštetiti svoje vozilo u mimoilaženju sa drugim. Sramotna je nezainteresiranost za ovaj kraj naše općine. U 21. st. moramo kasniti na posao jer su se stvorili zapusi od snijega, a već 100 godina je poznato koliko su česti u ovom dijelu ulice. Zima je prošla, došlo je proljeće, a s njim i rupa na rupi i sada vozimo slalom na suhom i čekamo opet drugu zimu, pa proljeće da bude još više rupa.

Ime: Slalomaš | Datum: 20-07-2018 15:12 | Mjesto: Frkanovec

Poštovani,Kada će se konačno sanirati oštećenja ulice Vodeninski Breg u Frkanovcu. Nije fer prema svima koji uredno odrađuju sve financijske obveze naspram općine i društva. Kolnik je jako oštećen na par mjesta. Bankine su također na par mjesta puno niže od kolnika što ugrožava sigurnost prometa na cesti. Jednostavno više ne vidim svrhu uplate komunalne naknade na račun općine (a koju uredno uplaćujemo) .Svjesni smo toga da velikih sanacija ne bude do početka radova kanalizacijskog sustava ali stvarno nije istina da se grabe ne mogu pokrpati i navoziti najlošijeg šljunka ili nekog drugog materijala na bankinu. S poštovanjem, Tomislav Kežman

Ime: Tomislav Kežman | Datum: 19-07-2018 08:38 | Mjesto: Frkanovec

Tijekom idućeg tjedna sanirat će se udarne rupe i popuniti bankine. LP.

Poštovani,ulicom I.L.Ribara postavljene su kanalice do polovice ulice,tj.do kbr. 11a(obitelji Zadravec),a nadalje,daljnom duljinom ulice,gdje nema kanalica,kod većih padalina dolazi do slijevanja oborinskih voda sa njiva u dvorista mještana,pa molim Vas da se sanira taj dio ulice od kbr 11 do kraja ulice kbr 24 daljnim postavljanjem kanalica.Molim Vas da se ne očitujete odgovorom da se čeka izgradnja kanalizacije,jer znamo da to toga neće doći u skoroj budućnosti.Lp!

Ime: Ivan | Datum: 16-07-2018 13:09 | Mjesto: Lopatinec

Moguće je izvesti iskop oborinskog kanala do kraja ulice i spojiti ga na postojeće kanalice.

Za vašu ulicu izrađen je idejni projekt kanalizacijske mreže i otkupljeno je zemljište za prepumpnu stanicu. Trenutno provodimo prijenos vlasništva prometnice na općinu i u izradi je glavni projekt izgradnje kanalizacijske mreže i rekonstrukcije vodovodne mreže.

aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.