SVI STE POZVANI PG Geler u Malom Mihaljevcu priprema zabavan program povodom paljenja uskrsnog krijesa

PG Geler poziva na vuzmenku uz odličnu gastronomsku ponudu, traženje pisanica za najmlađe, svirku tamburaša…

Paljenje uskrsnog krijesa, takozvane vuzmenke u Međimurju je neizbježan dio svake Velike subote, a to dobro zna obitelj Horvat iz Malog Mihaljevca koja ove godine u subotu, 20. travnja priprema veliku zabavu na koju ste svi pozvani!

Ako još nemate planove za predvečerje Velike subote, supružnici Ivanka i Mario Horvat uz svoju obitelj pripremaju bogat program pod nazivom ‘Vuzmenka u seoskom dvorištu’ koji će se odvijati u njihovom Sportsko-rekreacijskom centru PG Geler, smještenom u samom srcu gornjeg Međimurja na adresi Ivana Gorana Kovačića 9a, Mali Mihaljevec.

– Fešta i druženje počinje već u 13 sati kad će vas dočekati seoski lonac koji će pripremiti naše vješte kuharice, dok će tu biti i ostalog ića i pića za degustaciju i kupnju poput domaćeg sira, međimurskih turoša i čvaraka, a atmosferu će začiniti svirka tamburaša.

Sve to ulazi u cijenu ulaznice koja iznosi 30 kuna, a koje možete pronaći u Pizzeriji Venera Pleškovec, Caffe Baru Korner Šenkovec, benzinskoj postaji Mobenz Šenkovec ili pak na dan proslave kod nas na imanju, dok smo sretne čitatelje portala eMedjimurje.hr odlučili nagraditi s četiri ulaznice – naglasila je Ivanka, vlasnica objekta.

Također, s početkom u 15 sati najmlađi će tražiti pisanice sakrivene po cijelom imanju, dok se u 20 sati pali vuzmenka, a u međuvremenu možete isprobati koliko ste zapravo hrabri i pomaknuti svoje granice u adrenalinskom parku PG Geler.

Imanje Geler puno je iznenađenja

Naime, imanje Geler nalazi svega 10-ak minuta vožnje od grada Čakovca i proteže se na 3 hektra zemljišta te pruža pogled na crkvu Sveti Juraj na Bregu. Smješteno je na samom kraju sela, stoga je potpuno okruženo šumom i zelenilom.

– Takvo okruženje i svjež zrak često potakne posjetitelje da se okušaju u adrenalinskom parku PG Geler koji nudi 3 razine zabave. Na svakoj se razini nalaze prepreke preko kojih se prelazi sa sigurnosnom opremom, a završavaju spuštanjem sa zip-linea visine 13 metara – ispričala je Ivanka.

Oni koji se rado vraćaju u djetinjstvo u adrenalinskom parku pronaći će divovsku ljuljačku, najveću ljuljačku na sjeverozapadu Hrvatske! Osim adrenalinskih aktivnosti, za one najveće ljubitelje zabave obitelj Horvat priprema i prostor ‘Veprova jazbina’ sa smještajem, prostor namijenjen momačkim, djevojačkim i rođendanskim zabavama, ali i odmoru.

Obitelj Horvat promovira Međimurje kao turističku destinaciju

Imanje Geler graniči s parkom prirode Bedekovićeve grabe koji od 2002. godine ima status zaštićenog spomenika prirode. Park je značajan zato što u njemu obitavaju dvije kritično ugrožene vrste leptira u cijeloj Europi, strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode – veliki livadni plavac i zagasiti livadni plavac.

– Trudimo se istaknuti međimursku tradiciju i posebnost prostora. Također, kod nas svaki posjetitelj ima priliku vidjeti i kušaonicu tradicionalnog međimurskog kravljeg sira Turoša prepoznatljiva specifičnog oblika stošca, a koji je još poznat i pod nazivom Prgica – dodala je naša sugovornica Ivanka.

Također, na imanju žive i dva međimurska konja – hrvatske samonikle pasmine konja hladnokrvnog tipa, nastale na području današnje Međimurske županije koji je u prošlosti bio od izuzetne važnosti za obradu zemlje i transport. Danas u Međimurju postoje tek 37 jedinki međimurskog konja zbog čega spada u čistokrvne pasmine ugrožene od izumiranja.

– Čuvanjem tradicije i vrhunskim međimurskim specijalitetima želimo zadržati svoj identitet, dok uređenjem imanja ljudima nastojimo pružiti priliku da na kratko zaborave na sve brige i sve materijalno te uživaju u prirodi – za kraj poručuju supružnici Horvat.

Pratite naš portal jer u nedjelju ćemo dva sretna čitatelja nagraditi s dvije ulaznice za vuzmenku u Sportsko-rekreacijskom centru PG Geler.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content