Posjetite obitelj Dvanajščak-Kozol i isprobajte domaće specijalitete i razne delicije mame Rajke

Obiteljska suradnja i ljubav nisu originalan recept što se tiče proizvodnje vina, ali to je nešto što je obitelj Dvanajščak – Kozol u Međimurju dovela na novu razinu!

Baš kao što su Međimurci jedna velika obitelj koju, između ostaloga, povezuje i zajednička gastronomija, tako i mamaRajka Dvanajščak u njihovoj Vinskoj kući predstavlja oslonac i drži ih sve na okupu, djelomice i vještinom spravljanja specijaliteta za koje je u Obiteljskome poljoprivrednom gospodarstvu zadužena.

U skladu s receptima koje su joj prenijele majka i baka, Rajka kuha domaće specijalitete i razne delicije poput trganaca, svinjskoga lungića, boba, žemljače, slanina, odnosno kosane masti s lukom, a što se tiče gastronomije povezane s DK Vinima, osobito je poznata njihova ‘Plata Katarina’, koja uključuje meso ‘z tiblice, slanine, svjež kravlji sir i svježe kiselo vrhnje, češnjak, mladi luk, mljevenu crvenu papriku te sol.

Želite li i sami iskusiti bajkovite okuse gornjega Međimurja, posjetite obitelj Dvanajščak-Kozol na adresi Dragoslavec 81 (općina Sveti Juraj na Bregu) te kušajte specijalitete mame Rajke i vrhunska vina koja će se odlično prožimati s drugim ponuđenim okusima.

Što vas sve očekuje pogledajte u videu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content