Minule subote u društvenom domu DVD-a Lopatinec održao je svoju redovnu skupštinu

Minule subote u društvenom domu  DVD-e  Lopatinec održao je svoju redovnu 87. po redu godišnju Skupštinu. U izvješću Upravnog odbora u protekloj 2018. godini najviše se truda uložilo u obrazovanje članova, pohađanja seminara, obuka operativnih članova i rad s djecom i mladeži kroz radionice i vatrogasnih natjecanja.

Društvo je nabavilo raznu osobna vatrogasnu opremu, vatrogasne odore, a nabavljeno je i prijenosno računalo radi lakše komunikacije i održavanja aplikacije VATROnet.

Izrađena je i idejna dokumentacija za izgradnju novog vatrogasnog doma sa spremištem, garažama i popratnim sadržajem kojeg treba svaki DVD-e za obavljanje vatrogasne djelatnosti.

U radu društva  uključeno je 60 članova starijih od 18 godina i 23 člana vatrogasne mladeži i pomlatka. Prema osposobljenosti postrojbu čine; tri vatrogasna časnika I klase, šest vatrogasnih časnika, jedan dočasnik I klase, jedan dočasnik, dvadesetsedam vatrogasaca I klase, osamnaest vatrogasaca i četiri člana bez ispita.

Kroz 2018. godinu DVD-e Lopatinec intervenirao je 13 puta, od kojih njih devet bile su intervencije tehničkog karaktera, a njih četiri aktivno gašenje požara. Po planu nastave za operativne članove provodile su se edukacije na temu rad s vatrogasnom motornom štrcaljkom, cijevima i armaturama, ručnim i prijevoznim vatrogasnim aparatima za gašenje početnih požara te dobivanje vode iz hidrantske mreže. U provođenju obuke za članove a u organizaciji VZMŽ bili su domaćini obuke za zvanje vatrogasac, a nekoliko članova DVD-a školovalo se za viša zvanja i to vatrogasni dočasnik i časnik, kao i za voditelja vatrogasne mladeži.

 Preventivnu djelatnost provodila se predstavljanjem vatrogasne opreme u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, nazočnost kod spaljivanja vuzmenki, a svoje mještane preventivno su upoznali preko letaka koji su podijeljeni po kućanstvima.

Natjecateljski dio bio je širolik raznim natjecanjima vatrogasnih ekipa koje su u sastavu društva. U DVD-e Lopatinec uvježbavaju se pomladak, mladež, muške seniorske A i B ekipe i ženska seniorska ekipa. Na natjecateljskom polju postignuti su zadovoljavajući rezultati kako na općinskim, gradskim, županijskim i Kup natjecanjima u našoj županiji pa i šire.

Bodovanjem VZMŽ obavljenim tijekom mjeseca siječnja 2019. godine DVD Lopatinec osvojio je 1993 boda i zauzeo 1. mjesto u vatrogasnoj zajednici Sveti Juraj na Bregu što je na ponos i doprinos rada svih članova i članica DVD-a.    

preneseno s: www.vzg-cakovec.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content