Pleškovec: Prezentirali rukotvorine i proizvode svoga kraja

U sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Juraj na Bregu u Pleškovcu nedavno je održan božićni sajam, sedmi u nizu. Na jednom mjestu okupilo se čak 25 izlagača s područja općine Sveti Juraj na Bregu i susjednih mjesta koji su prezentirali svoje rukotvorine i domaće proizvode.

Svečani dio programa otvorili su mališani Dječjeg vrtića Žibeki iz Brezja pjesmom Božić je blagdan, najljepši dan te simpatičnim plesom Božić kuca na vrata. Pjesme Betlehem i Idi kaži cijelom svijetu izveo je dječji zbor Župe Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata, a spletom kola i pjesmom uz pratnju tamburaša pokazali su se i članovi Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg. Po završetku glazbenog i plesnog dijela posjetitelji su imali prilike kupiti božićne poklone i ukrase uz simboličnu donaciju.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content