Crveni križ nudi besplatnu pomoć starijim i nemoćnim osobama

Nudi se pomoć u održavanju kuće, nabavi kućnih potrepština i kuhanju, pratnja liječniku ili na društvena događanja, razgovor i druženje…

Svakome je ponekad potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su čišćenje, kuhanje, odlazak po namirnice ili lijekove, a ponekad i društvo za razgovor i pričanje o životnim iskustvima i sjećanjima.

Nemojte se ustručavati i pomozite bakama i djedovima, rodbini, prijateljima ili susjedima da dobe potrebnu pažnju i pomoć! GDCK Čakovec je u srpnju 2018. godine započelo provedbu projekta ‘Želim obrazovanje i posao’, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Zaželi – program zapošljavanja žena.

Kroz projekt nude besplatan program pomoći i podrške za starije i nemoćne osobe s područja općina Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Štrigova. Mogući korisnici su osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom kućanstvu, osobe s invaliditetom ili tjelesnim oštećenjem.

Korisnicima se nudi održavanje stambenog prostora i okućnice, pomoć u nabavi i dostavi namirnica, lijekova i ostalih kućnih potrepština, pomoć u kuhanju, pratnja liječniku ili na društvena događanja, razgovor i druženje s korisnikom. Usluga nije namijenjena osobama korisnicima programa ‘Pomoć u kući’, osobama koje imaju aktivan ugovor o uzdržavanju, osobama koje si navedene usluge mogu priuštiti vlastitim sredstvima.

Ukoliko želite postati korisnik ili znate nekoga kome je pomoć potrebna, javite se u ured GDCK Čakovec na adresi Kralja Tomislava 29, 40 000 Čakovec ili nazovite na broj 040/395-248.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content