Igor Škrobar iz Brezja: Ovo je dobra godina i za tikve

Igor Škrobar (30) iz Brezja ovih dana je u poslu preko glave. Krenuo je u kombajniranje uljne tikve. Kaže radi se se puno, odmara malo, a i za vrijeme odmora se “usput” pomogne kolegama poljoprivrednicima na njihovim njivama.

Igor je predstavnik treće generacije Poljopriverednog gospodarstva Škrobar, koje je među rijetkima koja su zadržala stočarsku proizvodnju, a uz to intezivno se i ratari.

S urodom je, kaže, ove godine dobro: – Imamo tikvu na 17 hektara. Budući da imamo dosta zemlje, ne koristimo je samo kao plodorednu kulturu na njivama gdje se sprema hrana za krave, već i kao isplativu, stvarno dohodovnu kulturu. Dosad, što sam prošao s kombajnom pokazuje mi da je urod od 1.500 do 2.000 kilograma mokre koštice po hektaru. Tako da možemo reći da je ove godine tikva baš dobra. Sijali smo hibrid golice Rustikal, rezultat se vidi. Nemamo uljaru doma, već košticu uzima Nikola Siladi iz Kotoribe, s kojim imamo korektan poslovni odnos, kaže Igor.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content