Od jeseni produženi boravak u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu vrata nisu bila zatvorena tijekom zadnja dva ljetna mjeseca. Odrađeni su građevinski radovi, izmjene i preuređenje prostorija jer s prvim danom nove školske godine na snagu stupaju nova pravila.

– Nismo u potpunosti uspjeli uvesti jednosmjensku nastavu, nego će ujutro nastavu pohađati prvi, drugi, sedmi i osmi razredi, dok će učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda jedan tjedan ići ujutro, a drugi popodne, rekao nam je ravnatelj Škole Mladen Beuk. Takva odluka donesena je jer sedmaši i osmaši zbog izborne nastave dulje ostaju u školi, a oni najmlađi moraju biti u prijepodnevnom terminu kako bi im se omogućilo pohađanje produženog boravka koji će se također uvesti s prvim danom nove školske godine. S tim ciljem preuređuje se prostorija pokraj školske dvorane u kojoj će učenici nižih razreda moći kvalitetno provoditi vrijeme do 16:30, a u planu je i zapošljavanje učiteljice ili učitelja razredne nastave.

– Potpisali smo ugovore s roditeljima za produženi boravak. Zasad imamo 16 zainteresiranih i definirali smo cijenu od 900 kuna. Pola iznosa plaćaju roditelji, a drugi polovicu podmiruje Općina Sv. Juraj na Bregu, dodao je.

Dogradnja

Kad će napokon svi učenici krenuti u jednu smjenu – pitamo ravnatelja Beuka.

-Trenutno imamo 14 učionica i dva stručna kabineta, informatički i onaj u kojem se održavaju kemija i biologija. Ukupno imamo 17 razreda, što znači da nam nedostaje prostora. Bilo bi dobro da se dograde još tri, četiri učionice. Najbolji i najbezbolniji način bio bi da se novi dio škole koji je kat niže, izjednači sa starim dijelom. Digne se krov i napravi još jedan kat, mišljenja je Beuk.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović također se nada da će se san o jednosmjenskoj nastavi uskoro obistiniti. Neki koraci već su, kaže, poduzeti.

-U suradnji s Međimurskom županijom do kraja godine imamo u planu napraviti projekt dogradnje matične škole i uređenja gornjeg kata u Područnoj školi Zasadbreg, naglasio je Nagrajsalović.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content