Damir Novak – poznati međimurski karikaturist osvojio prvu nagradu u Crnoj Gori

Međunarodno je priznati karikaturista pa ćemo u jednoj rečenici reći – njegove su karikature obišle svijet

Ime 58- godišnjeg Damira Novaka iz Malog Mihaljevca nije potrebno posebno isticati na polju karikature, pogotovo ljudima koji su uključeni u njen svijet. Međunarodno je priznati karikaturista pa ćemo u jednoj rečenici reći – njegove su karikature obišle svijet. U tom obilasku nisu ostale nezamijećene, međunarodno je nagrađivan i priznat. Glede toga u našoj domovini nema tiskovnog izdanja  u kojem nije objavljena barem jedna njegova karikatura.

Kada govorimo o nagradama morala bi postojati posebna knjiga pobrojanih, a kada govorimo o nagradama sa sjajem zlata, srebra i bronce mogli bi i morali izdati drugu nešto manje izdanje spomenute knjige. Posljednja mu je stigla ovih dana iz Crne Gore s 3. Međunarodnog festivala karikature ,,Kolašin 2018.“. Tema Festivala je bila Crna Gora-planine i more – turizam Crne Gore – Skijanje i plivanje u istom danu.

Na manifestaciji je sudjelovalo  200 karikaturista s više od 500 radova iz 41 države, a sve su to poznati karikaturisti čiji radovi “cirkuliraju“ na pozornici svjetske karikature.
Listajući festivalski katalog nailazimo na dio gdje piše: ‘Međunarodni žiri u sastavu: Luka Lagator, cartoonist, President of the jury Medi Belortaja, cartoonist, Albania Radojica Bulatovic, artist, director Radio of Montenegro Nina Bojanovic, graphic designer Darko Drljevic, cartoonist. Nagrađeni 1st Prize: Damir Novak, Croatia 2nd Prize: Jerzy Gluszek, Poland 3rd Prize: Yuksel Cengiz, Turkey Special Prize: Ridha, Germany Dusan Gadjanski, Serbia Shahrokh Heidari, Iran Gabriele Corvi, Italia Thocho Peev, Bulgaria i Sergei Sokolov, Russia.’

Damira Novaka znamo s vatrogasne pozornice gdje spada u red najuglednijih međimurskih vatrogasca i sudaca, a momentalno je kao političar iz redova SDP-a donačelnik Općine Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content