NK MALI MIHALJEVEC: Proslavili 40 godina postojanja i uspješnog djelovanja

U subotu, 30. lipnja na mjesnom nogometnom igralištu NK Mali Mihaljevec obilježeno je 40 godina postojanja njihova kluba. Na samom početku svečane sjednice minutom šutnje odana je počast svim preminulim članovima kluba, nakon čega je voditeljica programa Mateja Perhoč sve prisutne podsjetila na značajne događaje tijekom ovih 40 godina uspješnog djelovanja.

Nogomet se krajem 70-ih godina u Malom Mihaljevcu igrao na malom igralištu uz tadašnju školu, organizirali su se malonogometni turniri te su se tako stvarali i otkrivali igrači. U Malom Mihaljevcu pojavila se potreba za osnivanjem vlastitog kluba te je krajem 1978. godine održana osnivačka skupština. Prvi predsjednik nogometnog kluba Mali Mihaljevec bio je Vladimir Šajnović, a prva prvenstvena utakmica odigrana je 26. kolovoza 1979. godine na igralištu u Slakovcu jer svoje nisu imali. Igralište je u njihovu mjestu otvoreno dvije godine kasnije dok su klupske prostorije u potpunosti dovršene 1983. Godine 2002. rekonstruirano je i prošireno igralište te svlačionice i stvoreni su svi tehnički preduvjeti za takmičenje u najvišim ligama. Klub je mijenjao lige, iz druge u treću županijsku i obrnuto, a danas nastupaju u drugoj međimurskoj ligi – skupina B.

– Prije 40 godina nogometni klub Mali Mihaljevec osnovali su ljudi sa željom da se naše selo uzdigne na društvenom, sportskom i kulturnom nivou u čemu su i uspjeli te je meni izuzetna čast danas biti na čelu ove organizacije, u svom je obraćanju naglasio današnji predsjednik klubaVedran Kovačić zahvalivši svima na nesebičnom radu i ulaganjima u rad kluba. U travnju ove godine, na proslavi Dana općine Sveti Juraj na Bregu, kojoj pripada i Mali Mihaljevec, za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture NK Mali Mihaljevec dobio je godišnju nagradu dok je vikend prije svečanog obilježavanja 40. godišnjice, na nogometnom igralištu, također povodom rođendana, pod velikim šatorom održan koncert Željka Bebeka i TS Frikovi.

Nakon svečane sjednice uslijedilo je druženje uz vola na ražnju i nogometni turnir između klubova iz Zasadbrega, Brezja, Šenkovca i domaćina na kojem je prvo mjesto osvojio NK Zasadbreg.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content