Nenad Šajnović iz Zasadbrega stigao na cilj svog hodočasničkog puta do Camino de Santiago!

‘Hvala svima na podršci, bez Vas dragi moji, moj bi Camino bio puno teži, olakšali ste mi korake, pustili suze… veliko hvala!’

Nenad Šajnović iz Zasadbrega nakon četri godine priprave uputio se na životno hodočašće i to putevima sv. Jakova, ‘El Camino de Santiago’. Put dug 785 kilometara je započeo 2. lipnja ove godine. Taj put prolazi se u pješačenju, molitvi i razmišljanju. Neposredno prije samog polaska došao je primiti blagoslov od Boga, da sretno započne svoj hodočasnički put i da ga sretno dovrši, blagoslov mu je podijelio župnik vlč. Ivica Puškadija.

Na svom Facebook profilu napisao je status koji govori o samom početku putovanja:

– Dragi moji, svanuo je dan koji sanjam 4 godine ….. sjedim u Parizu i čekam avion koji će me odvesti do gradića Saint Jean Pied de Porta koji se nalazi na jugozapadu Francuske gdje sutra ujutro započinjem svoj Camino de Santiago cipelcugom i s ruksakom na leđima. Svima veliko hvala, najviše mojim curama Mihaeli i Luciji, obitelji, prijateljima, na podršci, lijepim željama, pomoći, istaknuo je na profilu.

Nenad je svim dobro poznat i kao harmonikaš u TS Kumovi, a svoj životni put je ostvario što su objavom potvrdili i u Župi Sveti Juraj na Bregu.

– Naš župljanin Nenad Šajnović 22. lipnja je nakon svog hodočasničkog puta stigao do Katedrale svetog Jakova u Santiagu de Composteli koja se nalazi u gradu Santiago de Compostela u Španjolskoj. U katedrali koja je odredište na putu sv. Jakova, nalaze se posmrtni ostaci sv. Jakova Starijeg, jednog od apostola Isusa Krista – objavljeno je na stranicama Župe Sveti Juraj na Bregu.

Sretno se vratio i u svoje Međimurje, u svoj Zasadberg.

– Ahhh, gotovo je, doma sam, svanulo jutro sa predivnim pogledom. Pomislio sam da sam još u Španiji. Vaga nam se “pokvarila” i pokazuje 8 kg manje. Za prijatelje planinare objavit ću podatke o dužini, usponu i ostale detalje kroz koji dan, dok malo dođem k sebi. Hvala svima na podršci, bez Vas dragi moji, moj bi Camino bio puno teži, olakšali ste mi korake, pustili suze… veliko hvala! Hvala mojoj family. Naša vrata su uvijek otvorena za dobre ljude – poručio je danas na svojoj Facebook stranici.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content