STOLNI TENIS Podijeljeni pokali najboljima u Međimurskim ligama

U Sportskom centru Gorčica u Šenkovcu u subotu su svečano podijeljeni pokali najboljim ekipama u Međimurskim ligama Međimurske novine za sezonu 2017./2018. Druženje stolnotenisača je otvorio i nazočne pozdravio  predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza i kluba domaćina, Stolnoteniskoga kluba Šenkovec, Dražen Korent, koji je na kraju s glavnim urednikom sponzora liga, Međimurskih novina, Dejanom Zrnom prvo, drug i treće plasiranim ekipama svake od liga podijelio pokale čakovečkoga tjednika.

U svom izvješću voditelj liga Franjo Flac je spomenuo da je nedavno završena sezona dvadeset druga od obnove Međimurskoga stolnoteniskog saveza 1996. godine i da je brojem od 67 prijavljenih ekipa s 397 prijavljenih igrača i igračica, od kojih je barem jednu partiju odigralo njih 344, zajedno s prošlom, četvrta po masovnosti do sada. Također da je u odnosu na onu početnu, 1996./1997. u kojoj se u dvije lige natjecalo 17 ekipa, taj broj gotovo četverostruko veći, što zorno pokazuje popularnost stolnoga tenisa u Međimurju, a brojem ekipa u natjecanju ispred je samo popularni zagrebački SOKAZ. Ove, kao i prošle sezone, natjecanje se odvijalo u 6 liga od po 10 i sedmoj sa 7 ekipa, koja je igrala trostrukim sustavom.

Zbog malo stanki utakmice su se igrale gotovo svake subote pa su lige imale svoj kontinuitet, a ispunile su i svoju svrhu – rekreaciju za starije igrače i igračice i stjecanje iskustva za mlađe. Tijekom sezone, napomenuo je, odigrano je ukupno 600 utakmica sa 6.000 partija, a zbog nesporazuma među vodstvima ekipa nisu odigrane samo 3, dok je jedna odigrana zbog kršenja propozicija odlukom Liga odbora poništena pa su sve 4 registrirane po 10:0 bez borbe, a krivci kažnjeni negativnim bodovima.

Iznio je i da su kružile priče o lažiranju nekih utakmica, samo pisanjem zapisnika, ali je sve ostalo na pričama, jer voditelj i Liga odbor nisu dobili konkretne dokaze o takvim rabotama. Ipak je upozorio da ako je takvih slučajeva i bilo oni ne služe na čast njihovim akterima, a svi skupa se moramo boriti da se oni više ne događaju. Zamolio je i za što više tolerancije među ekipama i razumijevanja kod dogovaranja termina odigravanja, kada se utakmice ne mogu igrati u službeno vrijeme.

Statistički su, iznio je, uspješniji bilo domaćini, koji su dobili 47,5% utakmica, neriješeno je odigrano njih 14,2%, a u 38,3% utakmica pobijedili su gosti. Što se klubova tiče s 3 osvojena prva mjesta svojih ekipa najuspješniji je bio Stolnoteniski klub Goričan, a po jedno su osvojile ekipe iz stolnoteniskih klubova Šenkovec, Nedelišće, Zasadbreg i Čakovec. Ekipe sa sto postotnim učinkom u ovoj sezoni nije bilo, ali su je bez poraza završili prvaci 1. lige ZEN-Šenkovec 2, kojima je ovo dvanaesta titula, prvo i drugo plasirani u 2. ligi Nedelišće 1 i Mala Subotica, a bez ijedne pobjede su je okončali igrači Lopatinca 1 u 1. ligi, Kos-Kotoriba 6 u 6. ligi i USTA Belica 2 u 4. ligi, koja nije osvojila niti bod.

Najizjednačenija borba za prvo mjesto se vodila u 1. ligi, gdje je o prvacima između ZEN-Šenkovca 2 i Mihovljana 3 Prima biroa, koji su završili s istim brojem bodova, u korist Šenkovčana odlučio tek za jedan set bolji rezultat u međusobnim susretima. Bolji međusobni rezultati između Putjana 5 i ZEN-Šenkovca 5 u 5. ligi su donijeli  i treće mjesto Putjančanima, a na isti način u toj je ligi pala i odluka o 6. i 7. mjestu.

Od pojedinaca sve 54 partije je, kao i u prošloj sezoni, odigralo njih 23. Najviše pobjeda, 53 (uz 1 poraz) upisao je najbolji igrač Zasadbrega u 4. ligi Nikola MagdalenićDina Ratajec iz ZEN-Šenkovca 5 u 5. ligi je s 51 pobjedom i bez izgubljene partije na drugom mjestu, Matija Barić iz ZEN-Šenkovca 2  u 1. ligi i Danko Šimon iz Čakovca 5 u 4. ligi su zabilježili po 48 pobjeda, Stanislav Sović iz Kos-Kotoribe 5 u 5. ligi i Josip Magdalenić iz Zasadbrega u 4. ligi 45 i skupina od 5 igrača 43 pobjede.

Najbolji par je par Zasadbrega iz 4. lige, koji je od 18 partija pobijedio svih 18, par Čakovca 6 u 7. ligi  je dobio 16 i izgubio 2 partije, a u vrhu je još i par Putjana Brida u 1. ligi, koji je upisao 15 pobjeda i 3 poraza.

Dva kola prija završetka ponovno su odigrani turniri TOP-12 za svaku od liga, koji su bili kompletni i vrlo reprezentativni u prvoj, trećoj, četvrtoj, petoj i šestoj ligi, a s nepotpunim sastavima u 2. i 7. ligi, što je za 7. i opravdano s obzirom na manji broj ekipa, a time i igrača/igračica.

Na kraju svojega izlaganja voditelj liga je iznio da su rezultati bili medijski praćeni na stranicama Međimurskih novina, e-Međimurja, Hrvatskog radija Čakovec i Međimurskoga stolnoteniskog saveza, gdje je, kao i na e-Međimurju, bilo objavljeno i 8 brojeva biltena liga, kao njihovoga službenog glasila. Nakon službenoga dijela i podijele pokala druženje je nastavljeno uz jelo i piće. I naravno, razgovore o stolnom tenisu i završenoj sezoni.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content