Dani humora u Malome Mihaljevcu započeli radionicom crtanja karikatura za djecu

U Društvenom domu u Malome Mihaljevcu u srijedu, 11. travnja otvoreni su Dani humora. Manifestacija traje tri dana, a započela je kreativno – radionicom crtanja karikatura za djecu koju je održao Krešimir Kveštek iz Vrbovca.

– Počeli smo s osnovama, pričali smo o tome što je karikatura. Nacrtali smo jednu karikaturu i napravili malu izložbu s tim radovima. Danas na izložbi predstavljam i svoje karikature. Moje prvo djelo te vrste izašlo je u „Glasu Slavonije“ 1992. godine, a radio sam i za „Novi list“ i za „Vjesnik“. Došao sam na poziv gospodina Damira Novaka, kojega znam iz Hrvatskoga društva karikaturista.

Društvo inače organizira i izložbe izvan Hrvatske, pa smo tako svoje radove predstavljali u Belgiji, Turskoj, Crnoj Gori i drugdje. Karikatura kao umjetnost još uvijek živi, možda ne više toliko u novinama, ali zaživjela je na internetu i u digitalnim medijima… Karikaturisti su se malo prilagodili situaciji, pa radimo više portret-karikatura – rekao je Kveštek.

Dane humora je organizirala Udruga žena Mali Mihaljevec u partnerstvu s Udrugom mladih, Nogometnim klubom Mali Mihaljevec i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Mali Mihaljevec pod pokroviteljstvom Općine Sveti Juraj na Bregu.

Predsjednica Udruge žena, Senka Posavec, kaže:
– Radi se o velikoj manifestaciji koja traje tri dana, zbog toga je značajno što smo imali podršku Općine Sveti Juraj na Bregu i drugih udruga. To nam uvelike olakšava organizaciju. Htjeli smo da svatko pronađe nešto za sebe. U 19 sati predviđena je dječja modna revija marke „Almee“, koja će se održati i u četvrtak. Toga dana učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u 19 sati i 30 minuta odigrat će predstavu „Najsporiji kralj na svijetu“, dok je pola sata kasnije na repertoaru dramsko-scenska igra „Događa li se to i vama?“ Zadnji od Dana humora predviđen je za odrasle. U 20 sati u Društvenom domu KUU Gornji Kraljevec odigrat će predstavu „Snehina laž“, a u 21 sat nastupaju komičari zagrebačkog „Studija smijeha“ Vlatka Mifka, Miranda Lončar, Tihomir Paravina i Goran Vinčić… Bit će tu još svakakvih iznenađenja.

Smijeh i dobro raspoloženje doista su dominirali ambijentom Društvenoga doma. Vrijedi spomenuti da je ovo čak sedma takva izložba u Malome Mihaljevcu u tri godine. Revitalizacija zanimljive umjetnosti kojom se ne bavi mnogo ljudi, uključivanje djece u društveni život i suradnja nekoliko ključnih udruga svakako predstavljaju uzor za oponašanje, pljesak i – smiješak.

preneseno s: www.regionalni.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content