Jurovčanima na poklon besplatni koncert klape Sv. Juraj i orkestra HRM

U 17 godina svoga djelovanja mornarička klapa iz Splita je nastupala diljem Domovine i svijeta stekavši status jedinstvenog branda hrvatskog naroda u zemlji i svijetu.

U sklopu programa obilježavanja 25 godina od osnutka Općine Sveti Juraj na Bregu, u sportskoj dvorani osnovne škole “I.G.Kovačića” u Pleškovcu, 21.4.2018. održat će se koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” osnovana je prije 17 godina, a svoj prvi nastup imali su u Lourdesu u Bazilici Pia X na svečanosti otvaranja međunarodnog susreta vojski svijeta u sklopu vojnog hodočašća na kojem je te 2001. godine sudjelovalo više od 40 zemalja svijeta s više od 30 tisuća vojnika i hodočasnika.

U 17 godina svoga djelovanja mornarička klapa iz Splita je nastupala diljem Domovine i svijeta stekavši status jedinstvenog branda hrvatskog naroda u zemlji i svijetu. Od brojnih nastupa izvan Domovine posebno je zapažen njihov nastup povodom ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije 1.07.2013, kada je klapa „Sveti Juraj“ nastupila na svečanosti podizanja hrvatskog stijega ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu, kao i na svečanosti u Vijeću Europe u Bruxellesu. Danas klapa djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i prvenstveno je obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Orkestar HRM-a osnovan je prije 27 godina u Splitu i baštinik je stoljetne tradicije puhačkih orkestara na širem dalmatinskom području. Utemeljen u danima Domovinskog rata, da bi na okolnostima primjeren način pridonio identitetu i profiliranju svih pozitivnih i humanih stremljenja, izrastao je do danas u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine u kojoj je ponikao.

Ulaz na koncert će biti slobodan, a ulaznice će se preuzimati u prostorijama Općine Sveti Juraj na Bregu.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content