ŽELJKO KRALJIĆ dobitnik priznanja za medijsku promociju sporta

Na nedavno održanom Izboru najsportaša Međimurske županije i dodjele Priznanja Franjo Punčec (utorak 27. veljače 2018), između ostalih priznanja po prvi put dodjeljeno je priznanje za Medijsku promociju sporta.

Da vas podsjetimo, dodjelu priznanja inicirala je Sekcija sportskih novinara Međimurja kako bi se nagradilli ljudi koji su svojim radom promovirali sport u međimurskim medijima. Slično priznanje bilo je dodijeljivano do prije 10-tak godina u sklopu proglašenja Najsportaša Međimurja koju organizira Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Članovi Sekcije na nedavno održanoj Skupštini stoga su predložili ponovno dodijeljivanje nagrade, ali da bi dobitnici, uz sportske novinare, mogli biti i fotoreporteri, snimatelji, glasnogovornici sportskih klubova ili drugi medijski djelatnici. Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije prihvatila je inicijativu, a na prijedlog Izvršnog odbora Sekcije priznanje za 2017. pripalo je kolegi Željku Kraljiću iz Savske Vesi.

Željko Kraljić je honorarni sportski suradnik županijskog radija Hrvatskog radio Čakovca posljednjih petnaest godina. Uređuje i vodi dvosatne sportske emisije, nedjeljom “Liga 98” i ponedjeljkom “Sport raport”. Suradnik je i urednik sportske rubrike međimurskog internet portala eMedjimurje.hr.

Bio je predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja na čijem je čelu, uz ostale akcije, u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije pokrenuo izbor Fair – play priznanja. Tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke u rukometu koje je održano u Čakovcu bio je voditelj press centra. Prateći baš sve sportske događaje u Međimurskoj županiji, istaknuo se brojnim radijskim javljanjima uživo s brojnih utakmica, natjecanja i prvenstava.

Inače radi kao profesor matematike u Školi Ivana Gorana Kovačić u Lopatincu te je predavač na Učiteljskom fakultetu Odsjek u Čakovcu. Priznanje kolegi Kraljiću uručili su predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara i glavni tajnik AIPS-a Jura Ozmec te predsjednik Zajednice sportskih udruga Međimurja Mato Kljajić.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content