MATEMAGIČNA zemlja u Svetom Jurju na Bregu

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu od početka se sudjeluje u Večeri matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Mnoštvo djece i roditelja se rado odaziva na zajedničko druženje, a nerijetko uporni ostaju i po dva sata u školi kada ne mogu do kraja riješiti neki zadatak. Ove godine bilo je više od tristo sudionika.

Tijekom provođenja aktivnosti za Večeri matematike pojavila su se dva problema. Prvi je što roditelji imaju više djece i ne mogu biti istovremeno sa svojom djecom koja polaze različite razredne odjele.

Drugi problem je što pojedina djeca žele, a ne mogu sudjelovati, jer u previđeno vrijeme imaju treninge, glazbene škole, nastupe ili neke druge ranije dogovorene aktivnosti.

Kako bi pružili mogućnost svima da barem na neki način sudjeluju u aktivnostima vezanima uz Večer matematike u školi su odlučili 2016. i 2017. godine mjesec dana uoči samog održavanja pokrenuti dva školska nagradna natječaja da se mogu uključiti svi koji žele.

Kako je 2016. godine odaziv bio velik te su sudjelovali gotovo svi učenici u crtanju ‘Matematičkog svemirca’ iz svih razreda nagradni natječaj je organiziran i 2017. godine. Ovog puta tema je bila Matematički strip.

Uz učitelje matematike Ivanu Kreminski, Anitu Horvat i Željka Kraljića na međupredmetnu suradnju pozvani su učitelj likovne kulture Domagoj Zoričić (u osmom razredu jedna od tema likovne kulture je strip), učiteljice hrvatskog jezika Ružica Šikić, Milana Gašparović i Maja Matotek (u šestom razredu u sklopu medijske kulture govori se o stripu), učiteljice engleskog jezika Ivana Varga i Natalija Horvat, učitelji njemačkog jezika Iris Novak Turk i Alen Barbić te učiteljica informatike Maja Barbić(učenici petih i šestih razreda upućeni su u izradu stripa pomoću programa ToonDoo).

Puno učenika je pokazalo kreativnost, originalnost, strpljivost i maštovitost u radu, a komisija je imala težak zadatak odabrati najbolje stripove. Nagrađeni učenici su: Lora Lisjak 2. c, Zara Petričević 2. b,  Iva Mustač i Katarina Hamonajec 3. a, Filipa Međimurec 4. a, Marta Varga i Ena Vrančić 5. b, Lorena Novak6. b, Paula Perko 7. b i Hana Perko 8. b.

Učenici su dobili poklon paket Alfe, dvije ulaznice za čakovečke bazene, čokoladu i matematičku bilježnicu da mogu nastaviti vrijedno raditi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content