Forestland završio i opravdao visoka očekivanja, a Međimurje postalo centrom elektronske glazbe!

Završio 5. Forestland – šumski spektakl za pamćenje. Festival opravdao visoka očekivanja, a Međimurje na trenutak postalo centar elektronske glazbe

Dvodnevna šumska elektronska čarolija pod nazivom Forestland, proteklog je vikenda zatresla maleno mjestašce Brezje u samom srcu Međimurja. I dok je na Jadranu ljetna sezona došla do usijanja, Forestland je, okupivši preko 5 tisuća ljubitelja elektronske glazbe, pokazao kako i ostatak Hrvatske itekako ima što za ponuditi. Brojni posjetitelji, osim u 48-satnoj vrhunskoj elektronskoj glazbi, mogli su uživati i u bogatom popratnom sadržaju. Tuborg se iznova pobrinuo za osvježenje u vrućim ljetnim noćima, uz nezaboravne bazenske partyje u idiličnom šumskom okruženju Somersby gardena.

Prvog dana festivala vrhunac je bio je nastup fantastičnog Mahmuta Orhana, glavnog headlinera ovogodišnjeg Forestlanda, koji je rasplesao publiku svojim nezaboravnim hitom ”Feel”, pjesmom s više od 200 milijuna pregleda na YouTube kanalu. Ovaj turski DJ ujedno je predstavio i svoj posljednji uradak pod nazivom ”Save me”, koji je također postigao veliki uspjeh na svjetskoj sceni. Osim njega, za dobar provod i uzavrelu atmosferu pobrinuli su se popularni izvođači Insolate, Mark Otten, Jimmy Clash, Avadox, Lawrance Apaga, MATRODA, DEKOVA, Radiology, Timo G i mnogi drugi.

Kroz gostovanja DJ-a iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske, dogodio se spoj različitih regija te se stvorilo zajedništvo među nacijama. Sjajna atmosfera vladala je na sva tri festivalska stage-a. Tako su posjetitelji na Forestroom stage-u uživali na rasplesanim after-partyjima u kombinaciji s izlazećim suncem i vibrirajućom energijom. Beach stage je i ove godine iznjedrio brojne skokove u bazen uz zvukove najboljeg techna i house-a. Najposjećeniji je ipak bio Main “Forestland” stage, na kojem je u dva dana održavanja festivala, nastupilo 48 izvođača.

Festival je u subotu pokazao da je definitivno najmasovniji glazbeni festival na sjeveru Hrvatske i da u idućih 5 godina najbolje tek dolazi. S preko pet tisuća posjetitelja na drugom danu, tri tisuće na prvom i pregršt pozitivnih komentara, Forestland je opravdao očekivanja, ali i napunio srca svih posjetitelja. Bili oni ljubitelji elektronske glazbe, dobre atmosfere, vrhunskih koncerata ili samo znatiželjnici, svi su Forestland napustili sretni.

Prošlogodišnja odlična organizacija i nepresušna kreativnost ovog originalnog festivala, dobila je potvrdu u obliku nagrade za ”Najbolji hrvatski EDM (Electronic Dance Music) festival za 2016. prema renomiranom glazbenom portalu ”Klubska scena”. Bilo kako bilo, čarobna šuma iz koje dopiru elektronski zvuci nakratko je nestala, a već dogodine vraća se u još boljem i većem izdanju. A do tada, Forestland će živjeti u brojnim uspomenama posjetitelja ovog jedinstvenog festivala.

preneseno s: www.mnovine.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content