KUU ZASADBREG na festivalu u Pragu

Članovi KUU Zasadbreg sudjelovali su na Međunarodnom festivalu folklora i glazbe Prague ljetni festival od 14. do 17. srpnja. Dolaskom u Prag u petak 14. smješteni su u Hotel Olimpik, nakon smještanja u sobe slijedila je večera pa su članovi otišli na noćno razgledavanje prekrasnog Praga.

U subotu u popodnevnim satima počeo je festival na kojem je sudjelovalo 14 skupina iz Rusije, Litve, Latvije, Bosne i Hercegovine, Rumnjske, Poljske, Bugarske, Estonije, Grčke, Turske i Hrvatske. KUU Zasadbreg svojim je programom oduševila publiku u dvorani. Nakon festivala uslijedilo je druženje članova udruge.

U nedjelju je bio organiziran posjet Pragu s vodičem koja se trudila svima približiti povijest grada. Prekrasan je cijeli grad, posebno što je dojmilo članove udruge  je  crkva Sv. Nikole, Pariški dvorac, katedrala sv. Vita, Karlov most, Stari gradski trg, astronomski sat, plovidba po rijeci Vltavi… i češko pivo.

U ponedjeljak 17.-tog  članovi udruge puni pozitivnih dojmova sretno su se vratili u svoje lijepo malo Međimurje.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content