ZLATNA obljetnica zbora ‘Sveti Juraj na Bregu’ koji pjesmom Boga slavi

Gromkim glasom, pjevanjem kod Svete mise i nakon toga lijepim koncertom i izložbom slika u Domu kulture ‘Dr. Jurica Murai’, Župni pjevački zbor ‘Sveti Juraj na Bregu’ u subotu 21. svibnja 2017. proslavio i obilježio je 50. obljetnicu osnutka i više nego uspješnog, slavnog i časnog djelovanja.

Svečanost je započela u župnoj crkvi Svetom misom za slavljenike, kao i pokojne članove zbora, posebice za njegovog osnivača, legendarnog i karizmatičnog Valenta Horvata iz Malog Mihaljevca, koji je 4. travnja¸1967. godine započeo voditi pjevački zbor koji je danas ponos i dika župe i općine.

Pjevanjem gromki i snažnom pratnjom na orguljama Svetu misu predvodio je monsinjor dr. Mario Kopjar u Varaždinskoj biskupiji zadužen za kulturna činjenja u zajedništvu s domaćim župnikom velečasnim Ivicom Puškadijom, umirovljenim svećenikom velečasnim Josipom Horvatom i monsinjorom Francom Režonjom, župnikom u Razkrižju u susjednoj Sloveniji.

Monsinjor Kopjar i župnik Puškadija izrekli su pohvale i zahvalnost zboru koji je cijenjen i poštovan svugdje gdje nastupa te poželjeli da tako bude i nadalje. Pod ravnanjem Milovana Horvata, današnjeg zborovođe i sina ponosnoga osnivača Valentina, slavljenički zbor, nakon Svete mise, priredio je koncert kojim je pokazao zbog čega je voljen i cijenjen u cijeloj Varaždinskoj biskupiji i dalje.

Desetu obljetnicu obilježio je i Dječji zbor kojeg isto tako uspješno i slavno vodi Milovan Horvat, koji skupa s Martom Lončar Vinković, je svima zahvalio na razumijevanju i pomoći, poglavito župniku Puškadiji, koji uistinu podupire oba zbora.

U radu i djelovanju zbora sudjeluje i drugi Valentov sin Tihomir, kao i svi članovi njihovih obitelji, istinski baštinici pjesme i glazbe njihovog oca i djeda. Svetojurjevski župni zbor utemeljen je u vrijeme župnika Mirka Gojnika, uspješno djelovao za vrijeme župnika Ivana Kozjaka, a vrhunac slave dosadašnje doživljava u vrijeme župnika Ivice Puškadije, koji je više puta kazao kako onaj tko pjeva dvostruko moli.

Svečanost u lijepo ispunjenoj župnoj crkvi Svetog Jurja mučenika, završen je sa ‘Tebe Boga hvalimo’ kada su na oči mnogih došle suze radosnice i ponosnice što su imali sreću sudjelovati na ovom radosnom i znamenitom događaju.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content