Svečanost povodom Dana Općine Sveti Juraj na Bregu

U Domu kulture ‘Jurica Murai’ u Lopatincu, Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te Izložbom i degustacijom vina domaćih vinara, sinoć (24. travnja 2017.) su završeni ovogodišnji Dani općine Sveti Juraj na Bregu-Jurjevo 2017.’.

Nakon ‘Lijepe naše Domovine’ u izvedbi Pjevačkog zbora Sveti Juraj, pod ravnanjem Milovana Horvata, sve je nazočne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća, Marijan Rodinger, te samo kazao kako je došao kraj mandata ove općinske vlasti, koja je po njemu bila uspješna

Njegove riječi zatim je potvrdio općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović, koji je nabrojao najvažnije projekte i događanja koja su održana u protekle 4 godine, a izgradnja školsko-športske dvorane te sustav odvodnje su kapitalne investicije. Bedekovićeve grabe, Dječji vrtići u Brezju i Lopatncu, Javna rasvjeta i dva ŠRC-a u Zasadbregu i Vučetincu investicije su budućnosti.

Nekoliko riječi kazali su Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije i župan Matija Posavec, koji su kazali kako je ova općina vrlo uspješna, radi dobre stvari i projekte te su poželjeli da tako bude i nadalje.

Rodinger i Nagrajsalović uručili su Javna priznanja Općine Sveti Juraj na Bregu, Stjepanu Škrobaru iz Brezja za Životno djelo i Zlatnik DVD-u Mali Mihaljevec.

Godišnje nagrade dobili su Tonko Sabolčec, Svjećarstvo ‘Dobošić’, Udruga Breza iz Brezja, Župni Caritas, Mario Horvat i velečasni Ivica Puškadija, koji je i zahvalio u ime nagrađenih.

U kulturno umjetničkom programu nastupio je KUD ‘Zasadbreg’, a svečanost je završena 11. degustacijom vina, domaćih vinara koju je i ovaj puta odlično pripremila Danijela Turk, te druženjem svih sudionika.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content