Ana Gezi u Međimurju

U petak, 10. ožujka 2017. Udruga žena Mali Mihaljevec povodom dana žena organizirala je izložbu karikatura Ane Gezi u domu kulture u Malom Mihaljevcu, a nastavak je to izložaba karikatura u kojima su izlagali Davor Trgovčević, Milan Lekić i Zdenko Puhin, te Darko Drljević i Luka Lagator.

Ana Gezi crta od ranog djetinjstva. Prvi radovi su joj stripovi sa stiliziranim likovima učenika i neozbiljnim scenarijima. U osnovnoj školi za vrijeme šestog razreda izlaže neke stripove i zamalo dobiva ukor nastavnika radi nekih sličnosti koje su bile slučajne. 1996. osvaja nagradu na temu „Utjecaj medija na čovjeka“ i u svojoj srednjoj školi ima prvu izložbu portretnih karikatura. Potkraj srednjoškolskog obrazovanja ilustrirala je dvije zbirke pjesama.

Opću gimnaziju završila je u Bjelovaru 1999., a 2005. diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Osim slikanjem bavi se i dalje ilustracijom i karikaturom. Članica je HDK, a od 2009. član je i HDLU-a.

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content