Matematički svemirac uoči Večeri matematike

Uoči Večeri matematike koja će se idućeg tjedna održavati u brojnim školama i vrtićima diljem Međimurja u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu odlučili su dodatno animirati učenike na ovaj događaj i na sudjelovanje.

Učitelji matematike Anita Horvat i Željko Kraljić zadali su učenicima zadatak da nacrtaju pomoću geometrijskog pribora svog zamišljenog Matematičkog svemirca. Smiju se koristiti svi geometrijski likovi, a na učenicima je da pokažu svoju kreativnost, originalnost i upornost u radu.

Na sudjelovanje u natječaju pozvani su svi učenici ove škole, a najbolji radovi bit će i nagrađeni prigodnim nagradama. Po dvije pizze i dva pića osigurali su Pizzeria Venera i Kavana Arka 2, a neki učenici će i na čakovečke gradske bazene Marija Ružić jer su osigurane i četiri ulaznice.

Krajnji rok za predaju radova je srijeda 30. studenoga, a nakon što komisija odluči koji su radovi najbolji neki od učenika će moći krenuti na pizzu, a neki na plivanje i ronjenje na bazene tako da se svakako isplati malo potruditi i dati mašti na volju.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content