Treća kros – utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja

U Frkanovcu se u subotu održala kros – utrka nazvana Frkanovec – srce gornjeg Međimurja. Utrka je održana treću godinu zaredom i ponovo je privukla velik broj natjecatelja. Trčalo se na stazama od 4,6 i 10,2 km. Dužu stazu, u duljini od 10,2 km, odabrali su uglavnom trkači kojima trčanje po raznim tipovima terena nije strani pojam, dok su kraću stazu u duljini od 4,6 km odabrali uglavnom sportski rekreativci i mlađi natjecatelji pa je u istoj sudjelovao i nešto veći broj trkača. Staza od 10,2 km ujedno se i boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske.
Rezultati:

4,6 km (žene):
kadetkinje Ž15: 1. Mia Furdi (OŠ Prelog), 2. Jelena Horvat (AK „Međimurje“) i 3. Natalija Ter (Sport za sve Plešivica)
kadetkinje Ž18: 1. Magdalena Doležaj (Udruga „Breza“ Brezje), 2. Mateja Kraljić (OŠ Gornji Mihaljevec) i 3. Doroteja Miljančić (Sport za sve Dragoslavec Breg)
seniorke Ž20: 1. Lea Kos (Sport za sve Sv.JnB), 2. Ana Lovrenčić (Udruga osoba s intel.tešk.MŽ)
seniorke Ž30: 1. Ingrid Štefičar (AK „Međimurje“), 2. Branka Tarandek (AK „Međimurje“) i 3. Lidija Taradi (Mihovljan)
veteranke Ž40:  1. Karmen Huzjak (AK Varaždin), 2. Mirjana Ferlin Srnec (Sport za sve Sv.JnB) i 3. Mirjana Furdi (Prelog)
veteranke Ž50: 1. Bernarda Tomašić (Sport za sve Sv.JnB), 2. Bernarda Goričanec (Sport za sve Sv.JnB) i 3. Mirjana Klobučarić (Udruga „Breza“ Brezje)
veteranke Ž60: 1. Katarina Herman (Vučetinec), 2. Marija Jambrović (Lopatinec) i 3. Zdenka Čonda Lesinger (Udruga „Breza“ Brezje)

4,6 km (muški):
kadeti M15: 1. Rene Horvat (AK „Međimurje“), 2. Leon Sakač (OŠ Selnica) i 3. Matija Škvorc (Udruga „Frkanovčani“)
juniori M18: 1. Edi Petak (UKS Bedenec), 2. Matija Škvorc (Gospodarska škola Čakovec) i 3.Karlo Škvorc (Udruga „Frkanovčani“)
seniori M20: 1. Marko Novak (Mali Mihaljevec), 2. Matija Vrtarić (Udruga „Frkanovčani“), 3. Renato Latin (Udruga „Frkanovčani“)
seniori M30: 1. Tomislav Kolac (AK Sljeme), 2. Filip Tarandek (AK „Međimurje“) i 3. Damir Cikač (Prelog)
veterani M40: 1. Mario Horvat (AK „Međimurje“), 2. Miroslav Horvat (Mali Mihaljevec) i 3. Goran Mihinjač (Udruga osoba s intel. teškoćama MŽ)
veterani M50: 1. Danijel Štefičar (AK „Međimurje“), 2. Josip Novak (Udruga „Frkanovčani“) i 3. Zvonimir Glavina (Zasadbreg)
veterani M60: 1. Ivan Patafta (Strahoninec), 2. Branko Muha (Čakovec) i 3. Josip Varga (Mačkovec)

10,2 km (žene):
seniorke Ž20:  1. Mirela Turk (TK Maraton 95 Varaždin)
seniorke Ž30: 1. Mirjana Kolac (PD Bundek Mursko Središće), 2. Bojana Radovan (Žiškovec) i 3. Rosanda Horvat( Čakovec)
veteranke Ž40: 1. Alenka Horvat (AK Varaždin), 2. Sandra Vaser (AK „Međimurje“)
veteranke Ž60: 1. Mirjana Mlinarić (TK Kotoripski begači), 2. Ana Kresojević (AK Maksimir Zagreb) i 3. Ivanka Buban (Čazma)

10,2 km (muški):
juniori M18: 1. Alen Čretni (Sport za sve Lepoglava) i 2. Lovro Šprajc (Brezje)
seniori M20: 1. Karlo Novak (Vratišinec) i 2. Dejan Posavec (AK Varaždin)
seniori M30: 1. Darko Pleh (AK „Međimurje“), 2. Ivica Plantak (TK Ivančica Ivanec) i 3. Ivan Plačko (SRD 315 Sjeverozapad Varaždin)
veterani M40: 1. Marijan Huzjak (AK Varaždin), 2. Dalibor Horvat (AK Varaždin) i 3. Alen Maltar (TK Kotoripski begači)
veterani M50: 1. Franjo Kolarič (TS Radenska, SLO), 2. Stjepan Koraj (AK Međimurje) i 3. Branko Dušak (TK Ivančica Ivanec)
veterani M60: 1. Dragan Nedelkovski (AK „Međimurje“), 2. Dragan Jagetić (Konjina Ivanec) i 3. Franjo Kresojević (AK Maksimir Zagreb).

Prvo, drugo i treće mjesto je nagrađeno medaljama, a najbolji na stazi dobili su pehare. Uvedena je i nagrada za rekord staze, a tu nagradu osvojili su:
staza 4,6 km:
žene: Lea Kos (0:25:08)
muški: Marko Novak (0:18:32)

staza 10,2km
žene: Mirela Turk (0:48:20)
muški: Marijan Huzjak (0:42:17)

Svi natjecatelji su dobili majicu za sjećanje i gulaš da nadoknade kalorije. Ove godine trkače je počastilo i lijepo vrijeme što im je svakako olakšalo trčanje i poboljšalo ambijent. Da rezultati budu službeni, pobrinuo se Zbor atletskih sudaca Međimurja koji su pozorno pratili i mjerili vrijeme svakom trkaču koji je prešao ciljnu crtu, a da o svemu budemo informirani što se događa na stazi i u cilju, pobrinula se gospođa Suzana Mustak.

Utrku je svojim sudjelovanjem uveličao i župan Međimurske županije, Matija Posavec kojemu ovakva trkačka događanja nisu strana pa je i sam otrčao stazu od 10,2 km. Najviše natjecatelja bilo je iz Međimurske županije, no bilo ih je i iz susjednih županija (Zagreb, Čazma) te iz Slovenije pa se utrka može nazvati međunarodnom.

O atraktivnosti staze svjedočila je na cilju natjecateljica iz Čazme koja je zbog prekrasne prirode, cvrkuta ptica te sadržaja na stazi zanemarila rezultat i uživala u prirodnim ljepotama staze.

Organizatori zahvaljuju svima koji su pomogli svojim donacijama da se održi ova kros – utrka te dobrovoljnim vatrogasnim društvima Općine Sveti Juraj na Bregu koji su se pobrinuli za sigurnost na stazi. Utrka se ne bi mogla održati ni bez članova Udruge Frkanovčani koji su pripremili stazu. Također zahvaljuju Foto grupi OŠ I. G. Kovačića te njihovoj voditeljici Verici Moharić koji su sve navedeno fotografski dokumentirali. Vidimo se sljedeće godine.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content