Caritas Župe Sv. Juraj na Bregu: Pet godina posudionice bolesničkih pomagala

Na početku svibnja, ‘Marijinog mjeseca’ i značajnih događanja u Župi Sveti Juraj na Bregu, domaći župnik velečasni Ivica Puškadija, predao je Spomenki Tomašić, voditeljici županijske Posudionice pomagala udruge ‘Pomoć neizlječivima i članici Župnog caritasa novčanu donaciju u iznosu od 2.500 kuna.

Novci su prikupljeni u župnoj akciji ‘Korizmena kutija’ te su namjenski predani za kupnju pomagala, za ‘Posudionicu pomagala Caritasa Župe Sveti Juraj na Bregu.  Naime u ovoj po svemu ugodnoj i lijepoj župi od 2011. godine djeluje posudionica bolesničkih pomagala, koja su uglavnom kupljena i nabavljena novcima prikupljenim na razne načine uz značajnija događanja i proštenja u župi. Caritasova župna posudionica ovog trenutka ima vlastitih 5 invalidskih kolica, 5 hodalica, 8 toaletnih stolica, 3 para štaka i nekoliko paketa pelena za odrasle osobe.

Župnik velečasni Puškadija i voditeljica posudionice Tomašić kažu kako je posudionica postigla i ostvarila svoju namjenu i na veliko pomaže bolesnim osobama, odnosno njihovim obiteljima u teškim trenucima, poglavito kada je u pitanju neizlječiva bolest. Potrebe na području naše župe su velike i ovog trenutka na posudbi imamo 7 bolesničkih kreveta a 10 osoba je na čekanju za krevete koje osigurava Udruga koja pomaže razvoju palijativne skrbi ‘Pomoć neizlječivima’.

– Pozivam sve ljude dobre volje i mogućnosti koji imaju krevete da nam ih ustupe ili ako su u mogućnosti da sufinanciraju njihovu nabavku, kaže Spomenka Tomašić, dodajući kako je palijativna skrb besplatna za sve bolesnike. Župnik velečasni Ivica Puškadija koji je i član udruge izuzetno je ponosan na Župni caritas i svime što on pruža potrebitima naše župe.

Udruga ‘Pomoć neizlječivima’ sa sjedištem u Katoličkom domu u Čakovcu, raspolaže sa 50 bolesničkih kreveta, 35 invalidskih kolica. 20-tak hodalica i 17 antidekubitalnih madraca. Voditeljicu posudionice pomagala Spomenku Tomašić može se kontaktirati na mobilni broj 099 434 1567. Udruga poziva ljude svih profesija, osobina, vrlina i dobrote da se jave i postanu njezini volonteri.

Župa Sveti Juraj na Bregu u tome je svijetli primjer, za sada jedini u Međimurju, koji treba slijediti, jer sve je više ljudi koji su potrebni palijativne i druge skrbi.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content