Predstavljen CD Pjevačkog zbora ‘Sveti Juraj na Bregu’

Izuzetno lijepim prigodnim koncertom u župnoj crkvi Sveti Juraj na Bregu, jučer u nedjelju 24. travnja 2016. predstavljen je prvi nosač zvuka (CD) Pjevačkog zbora ‘Sveti Juraj na Bregu‘, pod nazivom ‘Denes spevaj sve stvorenje‘, na kojem se nalazi 11 izvornih hrvatskih i međimurskih crkvenih pjesama: Zdravo budi o Marijo, Cmreki v snegu spiju, Raduval se Jezuš mali, Oj, Kristjani, Svetom Valentinu, Tužno plače, Veseli se o Marija, Na čast Svetom Jurju, Denes Jezuš nam pošilja, Denes spevaj sve stvorenje i Bože milostivi.

O nastajanju nosača zvuka od ideje do promocije govorili su umjetnički voditelj i producent zbora Milovan Horvat, predsjednica zbora Marta Lončar Vinković, jezikoslovka dr.sc.Ines Virč, negdašnji domaći župnik prečasni Ivan Kozjak, današnji župnik velečasni Ivica Puškadija koji je uskliknuo radosno ‘Evo nam prvijenca’.

Horvat je kazao kako je ideja o snimanju prvog nosača zvuka nastala pred dvije godine, nakon čega je uslijedio mukotrpan posao koji je danas dovršen i predstavljen javnosti na koncertu. Predsjednica Lončar Vinković je kazala kako je CD uvod u obilježavanje 50. obljetnice djelovanja zbora koji ima 44 pjevača u Mješovitom zboru, 29 članova Dječjeg zbora te 14 muškaraca u Muškom zboru.

Zahvalila je voditelju zbora Horvatu, župniku Puškadiji, općinskom načelniku Anđelku Nagrajsaloviću te brojnim sponzorima, koji podupiru rad zbora. CD se po cijeni od 40 kuna može nabaviti u župnom uredu u Pleškovcu. Promocija je održana u prigodi ovogodišnjih Dana Općine Sveti Juraj na Bregu – Jurjevo 2016., a nakon predstavljanja upriličeno je prigodno druženje za članove, sponzore i prijatelje zbora.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content