FOTO: Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Sveti Juraj na Bregu

Javnim snimanjem popularne televizijske emisije ‘Lijepom našom’ u novoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, koje je privuklo veliki broj posjetitelja,započeli su ovogodišnji Dani Međimurske županije, a uz njih iDani Općine i blagdan Sv. Jurja, zaštitnika župe.

Njihovo je obilježavanje nastavljeno Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture „Dr. Jurica Murai“, uz koju je prigodno održana i jubilarna deseta degustacija sortnih vina s geografskim porijeklom iz Općine Sveti Juraj na Bregu. Čestitajući svojim domaćinima Dan općine, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak izrazio je veliko zadovoljstvo odličnom suradnjom s općinskim vodstvom.

„Racionalnost koja odlikuje njihovo upravljanje općinom omogućila je pokretanje i realizaciju nekoliko velikih projekata, a uz tekuće radove na aglomeraciji takav će pristup omogućiti i druge važne investicije, čime predstavnici općine pokazuju primjer dobrog upravljanja lokalnom samoupravom“, istaknuo je Novak, dodavši pritom kako posebno veseli činjenica što iza nekih važnih projekata u općini stoji znanje i kreativnost mladih ljudi, što je ujedno garancija sigurne i dobre budućnosti.

„Veoma je važno da učinimo sve što je u našoj moći da podignemo prosjek plaća u cijeloj županiji, čime bismo zaustavili trend odlaska mladih i obrazovanih ljudi, te omogućili brži razvoj našeg kraja“, zaključio je predsjednik Skupštine. Upravo se u tom pravcu kreće politika trenutnog vodstva općine, istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Marijan Rodinger u svom govoru i objasnio da je cilj mlade potaknuti na veći angažman u zajednici te im pružiti priliku da pokažu svoje znanje.

Čestitke svojim sumještanima povodom Dana Općine uputio je i zamjenik načelnika Općine Damir Novak, istaknuvši kako je Sveti Juraj na Bregu postao nezaobilazan dio krajobraza gornjeg Međimurja, jer se upravo tamo pružaju neki od najljepših panoramskih pogleda, a da se osim velikog turističkog potencijala stvaraju uvjeti za razvoj i ostalih segmenata gospodarstva. Svim prisutnima obratio se i župnik Ivica Puškadija nakon čega je upriličena svečanost dodjele priznanja mještanima općine koji su svojim iznimnim djelovanjem u različitim sferama društva doprinijeli razvoju zajednice.

Tako su priznanja dodijeljena Milovanu Horvatu, Spomenki Tomašić, Dječjem vrtiću Žibeki, tvrtki Reinox, Nogometnoj školi „Sveti Juraj na Bregu“ i Udruzi sportske rekreacije „Sport za sve“. Posebno priznanje, zlatnik „Grb Općine Sveti Juraj na Bregu“ za 2016., dodijeljeno je Ivanu Novaku iz Malog Mihaljevca za dugogodišnji dobrovoljni i nesebičan rad, a najvišu nagradu za životno djelo primio je prečasni Ivan Kozjak.

Dugogodišnji župnik koji je upravljao župom Sveti Juraj na Bregu punih 37 godina, ostavio je duboki trag među svojim sumještanima, a kao najveće ostvareno djelo bila je u potpunosti obnovljena župna crkva Sv. Jurja.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content