FOTO: Prelijepo je Međimurje da se o tome šuti i svijetu ne kaže

Sinoć je u prepunoj športskoj dvorani u Pleškovcu održano javno snimanje HRT-ove emisije ‘Lijepom našom’ koju godinama uspješno sa svojom ekipom stvara urednik i voditelj Branko Uvodić, a naveliko pomaže Ivan Kolarek Curica.

Snimanju su nazočili i međimurski župan Matija Posavec sa suprugom i svojim zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, te mnogi uglednici iz susjednih općina. O Svetom Jurju na Bregu govorio je Damir Novak, zamjenik opravdano odsutnog načelnika Anđelka Nagrajsalovića. Kazao je Novak kako se osim ljepotom, općina može podičiti svake godine sve većim brojem novorođene djece.

Govoreći o Međimurju i Svetom Jurju na Bregu, Uvodić je kazaokako je to prelijepi kraj o čemu se ne smije šutjeti, te pozvao gledateljstvo da kada god može da dođe u ovaj ‘raj na zemlji’, kojega krase vrijedni ljudi i ljepota prirode. Poseban pozdrav upućen je raseljenim Jurovčanima i Jurovčicama.

Kazao je kako će HTV ‘Lijepom našom’ iz Svetog Jurja na Bregu prikazivati dva puta, 30. travnja i 14. svibnja u uobičajenom terminu. Nakon četverosatnog snimanja možemo ustvrditi kako će ovo biti možda i najbolje od svih emisija ‘Lijepom našom’, jer baš svi sudionici učinili su sve da to tako i bude.

U programu su sudjelovali: Danijel, Kralj, Ana Rucner, Vlado Kalember,Bojan Jambrošić, Barabe, Denis Dumančić, Gabrijela Hrženjak, Gordana Lah, Ivan Zak, Ivica Pepelko, Jasmin Stavros, KUD-ovi Prelog, Zasadbreg, Nedelišće, Sveti Jeronim Štrigova, Mejaši, Meri Šeparović, Mirko Švenda Žiga, Mladen Medak Gaga, MPS Zrinski, MPS Sveti Juraj na Bregu, Nives Hažić, PZ Sveti Juraj na Bregu, Sementa Reihard, Siniša Leopold, Tanja Žagar, TS Kumovi, Učiteljice, Vinski brati i Željko Grahovec.

Ovo snimanje, pa tako i emisija imaju ‘exsluziv’. Po prvi puta kao pjevač nastupio je maestro Siniša Leopold, ravnatelj Tamburaškog orkestra HRT-a, izvevši pjesmu ‘Svirci moji’ i oduševio publiku koja nije štedjela dlanove pljeskom nagradivši ovog izvanrednog majstora koji često i rado dolazi u Međimurje.

Poseban pozdrav upućen je i Dragutinu Vabecu, legendi hrvatskog i europskog nogometa. A zahvala brojnim sponzorima koji su poduprli ovaj povijesni događaj za najljepšu međimursku općinu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content