2. dječji kamp u Sv. Jurju na Bregu

Od 24. – 26.8. 2015. održavao se 2. dječji kamp u organizaciji Župe i Općine Sv. Juraj na Bregu. Kroz ova tri dana u vremenu od 16 – 20 sati djeca naše župe i općine mogla su sudjelovati na šest različitih radionica i svoje slobodno vrijeme provoditi u društvu druge djece i pod budnim okom volontera iz mnogih udruga s područja naše općine.

Djeca su se tako mogla okušati u nogometu, starim igrama, vatrogasnim igrama, pjevanju plesanju i izradi raznih rukotvorina, ukrasnih i uporabnih predmeta.

Nogomet su vodili treneri iz NK „Venera PMP“, vatrogasne igre su bile organizirane na razini Vatrogasne zajednice naše općine (DVD Brezje, DVD Lopatinec, DVD Mali Mihaljevec, DVD Zasadbreg i  DVD Vučetinec) a starim igrama djecu su poučavali članovi Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Sv. Juraj na Bregu. Pjevački zbor „Sveti Juraj na Bregu“ je djecu poučavao pjevanju, a KUU „Zasadbreg“ plesanju i dječjem folkloru. Naročito marljivi i kreativni bili su polaznici radionica rukotvorina u kojima su se izrađivali razni uporabni i ukrasni pretmeti od prirodnih materijala i ambalaže. Voditeljice ovih radionica bile su članice Udruge žena „Breza“  iz Brezja, Udruge žena Mali Mihaljevec i Udruge „Vredne roke “ iz Dragoslavca.

Kamp se održavao u prostorijama škole i na njenim vanjskim terenima, kao i na nogometnom igralištu NK „Venera PMP“. Broj djece se kretao po danima između 130 i 150, a sa njima je radilo ukupno oko 70 volontera iz navedenih udruga.

Općina je djeci svaki dan organizirala mali obrok i osvježenje, a oko njegove podjele je pomogla Udruga žena Lopatinec.

Treći dan kampa je bila organizirana prezentacija onoga što su djeca naučila na radionicama i upriličena je i prigodna izložba dječjih rukotvorina. Bilo je izuzetno veselo i sadržajno pa sudeći po zadovoljstvu djece i roditelja, ali i voditelja volontera,  ovaj kamp će se održati i slijedeće godine.

Marta Lončar – Vinković

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content