Mali Mihaljevec će imati kapelu svetog Florijana

Višegodišnja želja mještana Malog Mihaljevca je imati kapelu u svojem naselju, a želja bi uskoro mogla biti i ostvarena. U naselju je osnovan Organizacijski odbor za izgradnju kapele kojeg vodi Ivan Šafarić, osoba koja daje sve od sebe te je do sada riješio brojne zahtjeve oko gradilišta i građevinske dozvole koja bi uskoro trebala biti gotova i izdana.

Kapela će za patrona imati Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca kojih je u Malom Mihaljevcu vrlo mnogo i simbol su ovog naselja. Već je izrađena i oltarska slika s likom Svetog Florijana koju je naslikao i darovao svojem mjestu, domaći majstor i umjetnik Dragutin Zadravec.

Izgradnju kapele podržavaju i pomažu Općina Sveti Juraj na Bregu i domaći župnik velečasni Ivica Puškadija, koji pohvaljuje Mihaljevčane što su se u ne baš lakim vremenima odlučili za izgradnju kapele, te želi da se već iduće godine na blagdan svetog Florijana barem djelomično ostvare višegodišnje želje mještana.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content