“Evakuacija” djece iz škole u Sv. Jurju na Bregu!

Prilikom neispravne instalacije došlo je do zapaljenja školske kuhinje. Vatra se počela širiti školom, uključio se požarni alarm. Učiteljice su počele djecu evakuirati van iz škole na igralište. Brzim dolaskom vatrogasci su pomogli u evakuaciji i brzo pogasili požar. Jedan je učenik bio ozlijeđen dimom te su ga vatrogasci sa zaštitnim dišnim aparatima spasili na nosilima iz prostorija.

Sve je to, naravno, bio scenarij vatogasne vježbe koja je u utorak 2. lipnja održana u OŠ I. G. Kovačić. Na mjesto događaja došla su sva vatrogasna društva Vatrogasne zajednice naše Općine te Javna vatogasna postrojba grada Čakovca.

Vježba je organizirana na zamolbu ravnatelja škole g. Beuka a svrha joj je bila upoznavanje djece sa procedurom u slučaju požara ili koje druge havarije u školi za vrijeme nastave. Vatrogasci su se rado odazvali pozivu a vježba je izvedena uspješno. Djeca su odlično surađivala i bila obradovana priređenom vježbom te vatrogasce za kraj nagradili i pljeskom. (kp)



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content