Goranovo proljeće i književni susret u Svetom Jurju na Bregu

Rođendan velikog i istaknutog književnika Ivana Gorana Kovačića proslavila je OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu  koja u spomen slavnome pjesniku ponosno nosi njegovo ime.
U utorak, 17. ožujka, škola je imala čast ugostiti poznatu spisateljicu knjiga za djecu Sanju Polak. Kratkim programom učenici su se predstavili gošći te pokazali svoju kreativnost i umijeće.
Susretu su prisustvovali učenici nižih i viših razreda koji su sa zanimanjem slušali jednu od najčitanijih književnica. Sanju Polak učenici vrlo dobro poznaju kao autoricu knjiga o Paulini P. Tijekom susreta učenici su bili oduševljeni neposrednošću i dobrom komunikacijom spisateljice koja je rado s njima podijelila neke svoje tajne i spremno odgovarala na sva pitanja naših novinarki.
Učenicima je otkrila da uopće ne gleda televiziju te da svoje knjige piše uglavnom ljeti. Istaknula je važnost čitanja te poručila da čitajući petnaest minuta dnevno svi mogu postati odlikaši. Druženje je potrajalo jedan školski sat nakon čega su zainteresirani učenici sa svojim primjerkom knjige otrčali po autogram.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content