Javna vježba VZO Sveti Juraj na Bregu 2014.

Vatrogasna Zajednice Općine Sveti Juraj na Bregu svake godine organizira javnu pokaznu vježbu u svrhu provjere spremnosti postrojbi i opreme za razne situacije za koje su namjenjene, kao i prezentiranje istih široj javnosti.

Svake je godine domaćin jedan od općinskih DVD-a, a ove je godine to bio DVD Vučetinec.

U subotu 25. listopada 2014. s početkom točno u 16.00 sati kod vatrogasnog doma u Vučetincu, tamošnji zapovjednik poziva ostale DVD-e Općine na intervenciju. Pretpostavka je bila da je radi olujnog nevremena i groma došlo do zapaljenja instalacija u obližnjoj zgradi, zapaljenja krovišta vatrogasnog doma te rušenja drveća na ceste. Na Intervenciju je izašlo oko četrdesetak vatrogasaca iz vatrogasnih društava Općine Sveti Juraj na Bregu; Brezje, Lopatinec, Mali Mihaljevec, Vučetinec i Zasadbreg, te vatrogasci iz Javne Vatrogasne Postrojbe grada Čakovca. Plan je bio da se koristi sva važnija oprema radi njene provjere i uvježbavanja. Tako je korišteno; dva visokotlačna sklopa, vatr. agregat sa dva mlaza, vatr. dišni aparati, te ostala oprema. Za kraj je korišten zračni jastuk jedinice JVP za skakanje sa visine koji je bio posebno atraktivan.

Nakon pospreme opreme postrojbe su postrojene ispred Vatrogasnog doma, slijedio je prijavak zapovijednika VZO Miljenka Živka njenom predsjedniku Damiru Kovačiću. Kratkim su se govorima obratili i visoki gosti: zamjenik načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Damir Novak, zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, zapovjednik JVP grada Čakovca Mladen Kanižaj, predsjednik kluba vatr. veterana Međimurja Ivan Novak, a zbog zauzetosti, nešto kasnije i načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović. Radi uspješno provedene vježbe nizale su se pohvale svim učesnicima, a posebno za organizaciju domaćina i plan vježbe, koji je do njenog početka bio tajan.

Na kraju se u ime domaćina svima zahvalio predsjednik domaćina DVD Vučetinec Kruno Petričević, te ih pozvao na domjenak i razmjenu dojmova sa uspješno okončane vježbe.

(kp)



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content