KUU Zasadbreg organizira četrnaesti Pozdrav jeseni

Dječja folklorna sekcija KUU  Zasadbreg ove je godine 13. i 14. rujna predstavljala Međimursku županiju na 49. dječjim Vinkovačkim jesenima. Domaćini su im bili KUD “Šumari” iz Vinkovaca. Svojim su nastupom dostojno predstavili  Međimurje  i pokazali se u najboljem mogućem svjetlu. Mali folkloraši i tamburaši doma su se vratili puni pozitivnih dojmova i novih prijateljstava.

Osim na Vinkovačkim jesenima, 17. kolovoza dječja folklorna sekcija nastupila je s kratkim programom  na  proštenju u Zasadbregu te 23. kolovoza u vinskoj kući Hažić na puštanju u pogon  Klopotca.
Starija folklorna sekcija također je bila vrlo aktivna tako je na poziv KUD-a “Valentinovo” iz Dubrave (Zagreb) 15. lipnja nastupala na danima Dubrave.
29. lipnja  bili su sudionici smotre izvornog folklora u Donjoj Dubravi te postigli odlične rezultate. Tako su od strane stručne komisije izabrani da 2015. predstavljaju Međimursku županiju na Vinkovačkim jesenima, a 2016. na smotri folklora u Kutini.
Nakon toga 19. srpnja bili su sudionici međunarodne smotre folklora u Zagrebu, 2. kolovoza  gostovali su kod KUD-a “Stative” u Karlovcu, 20. rujna  u bračne vode ispratili su svoju dugogodišnju članicu, tajnicu i voditeljicu dječje folklorne sekcije Barbaru Kneklin (sada Dunjko).
Osim ovih nastupa udruga bilježi još nastupe na obilježavanju 60-te godišnjice DVD-a Brezje, otvorenju školske sportske dvorane u Pleškovcu, a okušali su se i u sportskim igrama u Frkanovcu i na “Murskoj alci” u Murskom Središću.

KUU Zasadbreg i ove godine organizira 14. puta za redom priredbu Pozdrav jeseni u Zasadbregu. Program počinje u subotu 11. listopada u 17 sati Svetom misom  zahvalom za plodove jeseni. Nastavlja se kulturnim programom u Domu kulture. Svoj dolazak najavili su KUD “Hrastovička gora” Hrastovica , KUD “Valentinovo” Dubrava, Pevsko društvo “Selo” Slovenija, Kulturno društvo ” Štefan Raj” Turnišče te  Kulturno društvo “Male Rijtar” Tešanovci.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content