LAG Međimurski doli i bregi bio domaćin radionice za mjeru LEADER

Lokalna akcijska grupa (LAG) Međimurski doli i bregi bila je domaćin radionice za mjeru LEADER u novom Programu ruralnog razvoja 2014-2020 za Međimursku županiju. Radionica je održana 10. travnja 2014. godine u kongresnom centru Spa & Sport Resorta Sveti Martin.

Nositelji predavanja bili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ivan Ciprijan i Marijana Puljiz koji su prisutnima približili trenutno aktualne teme “LEADER mjera unutar Programa ruralnog razvoja 2014-2020 za Republiku Hrvatsku”, “Provedba mjere 202 (LEADER) unutar IPARD programa” i “Program ruralnog razvoja 2014-2020 za Republiku Hrvatsku”.

Putem navedenih tema, predstavnici ministarstva predstavili su sve mjere koje će biti dostupne u novom Programu ruralnog razvoja 2014-2020 s naglaskom na mjere za koje će natječaji biti otvoreni već krajem ove godine. Predavanja su održali i gosti Stanko Ivanušić, predsjednik slovenskog LAS-a Prlekija koji je prezentirao primjenu LEADER pristupa i funkcioniranje LAG-ova u Sloveniji.

Višnja Jelić Mück, predsjednica Hrvatske mreže za ruralni razvoj, prisutnima je objasnila funkcioniranje i važnost umrežavanja LAG-ova i drugih dionika ruralnog razvoja na nacionalnoj, ali i europskoj razini. LEADER mjera je mehanizam provedbe politike ruralnog razvoja EU, a temelji se na realizaciji lokalnih razvojnih strategija koje provode LAG-ovi.

Cilj djelovanja LAG-a je uspostava partnerstva javnog, gospodarskog i civilnog sektora te povezivanje svih razvojnih aktivnosti i projekata na području LAG-a. LAG Međimurski doli i bregi pokriva područje osam općina zapadnog Međimurja, a aktivnosti i djelovanje se financiraju iz IPARD programa.

Radionici je prisustvovalo 40 predstavnika međimurskih općina, Međimurske županije, institucija i članova LAG-a Međimurski doli i bregi koji su dobili uvid u tematiku LEADER mjere i LAG-ova, a koji će u novom Programu ruralnog razvoja 2014-2020 imati ključnu ulogu i značaj za razvoj ruralnog prostora.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content